Nya tränare till DJ-JAS

260

Det tidigare FBC-spelarna Emil Larsson och Jonatan Kaldrup tar kommande säsong över DJ-JAS. Båda killarna har spelat i FBC under sina ungdomsår och även representerat FBC Lerums U-lag i division 3 och 2. Nu väntar en ny utmaning när de tillsammans tar över JAS-laget som tränare. 

Båda har haft ledaruppdrag tidigare, men detta blir första gången de kommer coacha tillsammans. Vad är det som lockar er att träna FBC Lerums juniortjejer?
Jonatan – Det som lockade mig är att få utveckla och jobba tillsammans med unga spelare som har ett driv och mål med sin innebandy. Att få ihop en härlig grupp med tjejer som jobbar och krigar för varandra är något jag ser fram emot att jobba för.
Emil – Det som framför allt lockar är att få jobba med en juniorallsvensk verksamhet. Där det finns en grupp tjejer som vill framåt med sin innebandy och har en otroligt vilja att utvecklas. Jag har varit tränare division 2 på dam sidan i två säsonger och kände att JAS-upplägget passar mig otroligt bra, då varje match är helt avgörande. Det är också otroligt inspirerande att DJ-JAS är de absolut största man kan uppleva som junior.

Hur kommer det sig att just ni två kommer kampera i ihop som tränarduo?
Jonatan – Emil frågade mig om jag var intresserad, och det var jag så nu är vi här! Ser också fram emot att jobba ihop med Emil då jag känner att vi tänker innebandy på samma sätt och även delar varandras åsikter på det personliga planet.
Emil – Jonatan och jag har känt varandra under några år och blivit bra vänner. Vi träffades genom innebandyn och kompletterar varandra väldigt bra. Jag ville ha en assisterande tränare som kan säga vad hen tycker och ge ett nytt perspektiv på olika situationer. Jonatan känner inte heller någon av tjejerna vilket jag tror är otroligt bra för tjejer och mig.

Vad väntar i planeringen under sommaren för tjejerna?
Jonatan – De flesta tjejerna kommer att få sin försäsong i div.1 laget, och där litar vi fullt ut på Sture och Mats. Vi kommer ha en ensam träning varje helg där mycket kommer handla om att få ihop en väl sammansvetsad grupp. Vi kommer blanda fys med gemensamma aktiviteter.
Emil – Det första som väntar är ett Kickoff möte och sedan kommer vi köra ett pass i veckan där endast JAS-gruppen finns med. Vi kommer att ha ett uppehåll samtidigt som a-laget då vi vill synka det för tjejernas skull.

Vad hoppas ni bidra med kommande säsong?
Jonatan – Jag hoppas kunna bidra med min kunskap jag skaffat mig genom åren i olika divisioner. Att kunna vara tydlig med vad jag tycker och tänker så att tjejerna får en trygg tränare de känner bryr sig om dem både som spelare och som individer.
Emil – Att framförallt skapa en kultur på damsidan även på juniorsidan. En kultur där man vid varje träning/match gör allt för att utvecklas och vilja prestera. Vi är väldigt överens om att skapa en grupp som drar åt samma håll och där vi kommer uppmuntra diskussion. Vi kommer att lägga stort fokus på gruppen och bidra med en otroligt energi, engagemang samt kunskap.

Har ni redan nu någon målsättning och vad tror ni om er chanser kommande säsong?
Jonatan – Vi siktar högt och har en bra känsla inför säsongen. Får vi bara ihop en härlig grupp och får vara skadefria så tror jag stenhårt på laget. Rent tabellmässigt vill vi sluta topp 2 och nå Innebandyfesten. Det tror jag alla i laget skriver under på.
Emil – Målsättningen sportsligt är att ta sig vidare från gruppen. I ett kvalspel till innebandyfesten kan allt hända. Men går vi vidare från gruppen är det andra gången det händer någonsin i FBC Lerums JAS-historia på både dam och herrsida. Vi vill också utveckla spelarna framförallt mentalt och inställningsmässigt.