Benjamin – ungt, intressant nyförvärv!

710

Backen Benjamin Borneklint, som fyller 19 år i juli, ansluter till FBC:s allsvenska trupp från Pixbo. Borneklint passar väl in i den uppsatta mallen för nyförvärv.

Vi ville naturligtvis låta våra FBC-fans veta lite mer om Benjamin…

Berätta kort vem du är, Benjamin!.
Jag är en 18 årig kille som som nu snart ska ta studenten. På fritiden är sportintresset stort och det spelas en del padel.
Hur har din innebandykarriär sett ut fram till nu?
Jag har spelar i Pixbo sen jag var 6 år gammal och där jag i år gjorde mitt tredje JAS år samt mitt andra år i division 1.
Vilket är ditt största och bästa innebandyminne?
Bästa innebandyminnet måste nog vara under innebandyfesten i år där vi tog oss till final vilket var en riktigt kul.
…och ditt värsta?
Finalen är också det värsta minnet då vi förlorade med udda målet och besvikelsen efter den förlusten var enorm och det är något som kommer sitta i riktigt länge.
Vad ser du mest fram emot i att spela med FBC?
Det verkar vara ett riktigt gott gäng som det ska bli fantastiskt kul att spela innebandy med och sen känns steget upp till allsvenskan väldigt inspirerande.
Du fyller 19 år i sommar och har en lång innebandyresa framför dig. Vad har du för mål med innebandyn?
Målet med innebandyn är att nå SSL och bli så bra som jag bara kan bli!
Vilka är dina styrkor och svagheter att jobba bort som du ser det?
Styrkor skulle jag säga finns i defensiven och att jag känner mig väldigt lugn och trygg med bollen. Svagheter finns i offensiven där jag inte har varit ett så stort hot tidigare vilket jag hoppas kunna utveckla i år och på det sättet bli en mer komplett spelare.
Har du någon relation med FBC eller nån av spelarna i truppen sen tidigare?
Känner väl Erik Ström lite grann sådär men annars kände jag ingen sen innan.
Vad tror du gjort att FBC Lerum fått upp ögonen för dig?
Tycker jag gjorde ett starkt år i divison 1 och ett bra JAS år vilket jag tror att Lerum fått upp ögonen för mig. Sen hoppas jag att mina kvalitet ska passa in bra i truppen vilket också speglade in.
Tränarna har ju i tidigare artikel i Lerums Tidning förklarat att FBC vill undvika den mina man trampade på när laget senast gick upp i Allsvenskan och åkte raka vägen ner i division 1 igen. Då bestod laget av erfarna spelare som redan gjort resan upp i högre serier, nu letar man efter en annan kategori av spelare.
”– Benjamin är en lovande och ambitiös kille som spelat i Pixbos division 1-lag och i våras spelade han JSM-final”, säger coach Mattias Flodén.

”– Vi tittar på spelare i 19-24-årsåldern som kan lyfta och utvecklas i Allsvenskan. Vi vill jobba långsiktigt och hållbart och då vill vi ha spelare som tänker längre än ett år i Lerum.”