Spännande försäsongsupplägg!

842
Camilla mitt i gänget efter en svettig försäsongsträning.

Inför den kommande allsvenska säsongen är vår herrtrupp redan igång – denna gång med ett något förändrat upplägg. Killarna kommer att drillas mycket av nya Camilla Larsson som kommer att jobba tillsammans med Staffan Hjalmarsson.

Staffan Hjalmarsson har ju, som en i par med Mattias Flodén, fått uppmärksamhet för sitt extremt starka engagemang – inte minst när det gäller försäsong och fysträning för laget. Nu kompletteras tränarstaben av helt nya Camilla Larsson.

Vem är Camilla Larsson då?

Jo, jag är 46 år och bor i ett hus på landet med min familj i Jonsered. Jag har under hela mitt liv arbetat och blivit inspirerad av människor. Sedan 2011 arbetar jag på Hagabadet som personlig tränare. Tidigare har jag jobbat som golfinstruktör och innan det lärare. Jag älskar nya utmaningar. Min idrottsbakgrund är att jag testat det mesta… men min största passion blev golf. Där jag under några år fick testa på att leva på det. Detta med medioker framgång men däremot lärde jag mig massor under denna tid.
Vad har du för koppling till FBC Lerum?

Min koppling till FBC är att min dotter Nelly spelar med F-03 och jag spelar själv i det mycket prestigefulla damveteranlaget Pantertanterna – spelar hellre än bra om jag skulle sätta ord på min egna insats 🙂

Hur kom det sig att du hamnade som fystränare hos herrarna då?

Det vet jag egentligen inte.. Anna Ström i Sportgruppen hälsade på mig på Hagabadet en morgon och var med på min spinningklass… två veckor senare fick jag ett sms av Anna om jag var intresserad av att träna lag? Jag svarade vilket? Och när Anna skrev herrarna så kittlade det till lite i magen. Det lät spännande men också lite läskigt för jag har inte gjort något liknande tidigare. Efter det att jag träffat Staffan så kände jag mig säker att detta skulle bli bra. Jag klarade provet bara efter några meningar med Staffan när jag började prata om att glädje måste finnas. Vi fann varandra direkt. Jag känner mig också väldigt trygg med att ha Staffan vid min sida som ett bollplank.

Hur har det känts nu när försäsongen är igång?

De killar som jag har träffat på träningarna känns pigga och väldigt sugna på att köra igång. Det jag kommer göra är att försöka individualisera träningen mer. Att alla får olika program när de kör sitt egna. När vi är tillsammans köttas det alltid!! Det känns otroligt bra att lära känna detta goa gäng och att de ska bli snabba och starka för att klara tempot i allsvenskan. Det ska jag göra mitt yttersta för! 

Vi har också ställt några frågor till Staffan om den nya konstellationen.

Vad var det som klickade med Camilla, Staffan?

Det första som slog mig när jag träffade Camilla var att vi verkligen delade grundsynen på träning. Glädje, gemenskap, utveckling och nyfikenhet är helt centralt för oss båda. Att träna riktigt hårt tillsammans i ett lag är fantastiskt och den gemenskap vi bygger under uppbyggnads- och försäsongen är så betydelsefull för hela säsongen.

Vad innebär det för laget när en allsvensk säsong hägrar?

Javisst är det härligt att vi äntligen är tillbaka i Allsvenskan! Det ska bli så kul att få mäta våra krafter mot riktigt bra lag, MEN, det kommer verkligen att krävas noggranna förberedelser. Vi behöver genomföra en tuffare försäsong än de senaste två säsongerna för att vara slagkraftiga redan till premiären. I Allsvenskan är alla lag starka fysiskt, tempot är högre, restiderna till bortamatcherna betydligt längre och alla matcher kommer att kräva riktigt hårt arbete. 

Det känns som spännande tajming att krydda tränarstaben..?

Att få in ett nytt ansikte i staben runt laget är helt perfekt. Nya erfarenheter och kunskaper kommer att berika oss och bidra till den fartökning i vår verksamhet som vi behöver. Camilla uppfyller med sina kunskaper och sin personlighet, alla de krav vi ställer på en fystränare och vi hälsar henne varmt välkommen till oss.

Men ”slipper” grabbarna Staffan nu?

När pöjkarna trodde de äntligen skulle slippa en gapande och frustande Hjalmarsson, DÅ tog de miste. Lagom till finslipning inför seriepremiären med grenspecifik fys och arbete med gruppen, ses vi igen 😊.