Storseger i första träningsmatchen

803

Nykomlingen i div 1, Stenungsund, stod för motståndet i FBC Lerums första träningsmatch för säsongen i ett i stort sett fullsatt Rydsberg. Det blev storseger med 8-2 när FBC kontrollerade händelserna på plan.

Lerum spelade finurligt och vägvinnande och luckrade upp Stenungsundsförsvaret gång efter annan. Bakåt var det stabilt och de gånger bortalaget kom igenom stod Viktor Wedlin oftast i vägen.

Det blev poäng för flera av nyförvärven i hemmalaget – Martin Roos, Oscar Johansson och Joel Ekström gjorde alla varsitt mål men värst var Pontus Persson som i klassisk stil stod för fem poäng i matchen.

Rätt mycket smolk i bägaren var det dock när kapten Rickard Westman i slutet av matchen hamnade snett och blev liggande med smärtor i knäet. Coach Mattias Flodén befarade tyvärr det värsta efter matchen men vi hoppas på det bästa. Även comebackande Viktor Eriksson-Elfsberg drog på sig en lårsträckning i början av matchen.

Härnäst spelar FBC Lerum en miniturnering kommande helg mot Lindås och Mölndal – mot Mölndal på hemmaplan söndag 19/8 kl 16.