Seger för damerna i första träningsmatchen

332
Foto: Martin Wallén

Under lördagen så gästade halländska Varla IBK Rydsbergshallen för ett möte med vårat damlag i division 1. Det var första matchen på säsongen för båda lagen och i Lerum fick ett antal juniorer chansen när laget ställde upp med hela åtta debutanter i A-laget. Dessutom gjorde Maria Ladan sin första match för FBC Lerum.

FBC Lerum inledde matchen starkt defensivt och Varla hade svårt att lösa upp Lerums tajta försvarsspel. Lerum tog sakta över taktpinnen i matchen och snart skulle det mesta handla om Lerum. Josefine Wollberg gjorde säsongens första mål när hon i sin A-lagsdebut satte 1-0 en bit in i perioden. Lerum radade sedan upp chanser och gjorde helt rättvist 2-0. Mitt i FBC Lerums anfallspress passade Varla på att sticka upp och stod för två snabba mål. Plötsligt var det likaläge och lagen gjorde sedan ytterligare varsitt mål innan vi gick till pausvila med ställningen 3-3 efter första perioden.

Lerum var trögstartade i den andra perioden och fick inte alls spelet att stämma i inledningen. Trots det så lyckades man pressa ner Varla ordentligt men hade svårt att förvalta de målchanserna man skapade. Varla tog kommandot via två mål halvvägs in i perioden innan Josefine Wollberg tyckte det räckte och tryckte in en 4-5 köksvägen. Samma Wollberg serverade sedan bollen till Emma Stålstad mitt i slottet och hon gjorde inget misstag när hon placerade in sitt första A-lagsmål till kvittering 5-5 strax innan pausvila.

I sista perioden var det inte mycket att orda om utan Lerum tryckte tillbaka Varla rejält och ägde spelet fullständigt. Detta gav också utdelning när Lerum rann iväg och kunde till slut vinna matchen klart med 8-5.

Tränare Christoffer Sturesson:
Alltid skönt med en seger givetvis, även om det kom i andrahand idag. Vi hade ett antal punkter per period som vi ville trycka på och vi ledare tycker att tjejerna löste de uppgifterna mycket bra. Kul att samtliga debutanter dessutom gjorde riktigt stabila insatser och att vi vänder 3-5 till 8-5. Många positiva delar att ta med samtidigt som vi behöver jobba mer med andra delar.

FBC Lerum 8-5(3-3,2-2,3-0) Varla IBK
Period 1
1-0 Josefine Wollberg
2-0 Sofia Andreasson
3-3 Sofia Andreasson
Period 2
4-5 Josefine Wollberg
5-5 Emma Stålstad
Period 3
6-5 Lisa Mazetti
7-5 Josefine Wollberg
8-5 Sofia Andreasson