Allard klar för A-lagstruppen

656

Oskar Allard gjorde förra året sin första säsong som lärling i vårt div 1-lag och nu är han upptagen till truppen på riktigt. En ung, stor och stark spelare som har framtiden för sig och som vill konkurrera på allvar på ordinarie plats i laget.

Ja, så är det klart då att du tar det riktiga steget upp i den allsvenska truppen efter att ha varit lärling förra säsongen. Hur känns det egentligen?

Det känns jättebra och framför allt kul att få en ny utmaning att utvecklas ytterligare. Skillnaden är jättestor skulle jag säga, den tiden man får i juniorinnebandy finns inte kvar och tempot har växlat upp ett par nivåer. Jag är redo att ta ett större ansvar absolut. Jag ser fram emot att få göra det.

Du hade ju en säsong i Pixbo innan du kom tillbaka till FBC inför förra säsongen. Hur ser du på de två föreningarna för din egen del?

Jag ser att jag har en mycket större chans att utvecklas i FBC än vad jag hade i Pixbo, har fått mycket mer förtroende i Lerum än vad jag fick i Pixbo.

Nu väntar ju en säsong med många och långa resor och dessutom som nykomling. Hur tror ni att ni klarar det?

Jag tror att vi kommer att få väldigt tuffa matcher denna säsongen men spelar vi som vi ska så kommer vi absolut ha chans att utmana vilket lag som helst i serien. Att vi kommer in som underdogs ser jag bara positivt då vi kanske blir underskattade och kommer dra en väldig fördel av det.

Du är lång och stor vilket kan vara en stor fördel i närkampspelet mot det tuffare motståndet. Hur mycket tid spenderar du i gymmet här under försäsongen?

Jag har försökt få till minst två pass i veckan i gymmet men mestadels har jag gnuggat på i spåret faktiskt.

Blir detta din riktiga genombrottssäsong?

Det hoppas jag verkligen och det är mitt mål att detta ska bli min genombrottssäsong. Men ingenting kommer gratis och jag måste ge 110% för att jag ska lyckas med mitt mål.