Välkommen till FBC Lerum, Axel!

629
Med bara några veckor kvar till seriestart fyller FBC Lerum på sin herrtrupp med ett intressant, ungt nyförvärv – Axel Malmgren. Axel kommer närmast från grannen Alingsås där han producerade 20 poäng förra säsongen. 
Välkommen till FBC Lerum, Axel!
Vi har bara några veckor kvar till seriestart och du kommer som ett sent nyförvärv. Hur känns det?
Det känns bra, kommit in i laget på ett bra sätt! Ett härligt gäng med mycket vilja!
Du har fått uppleva tighta fighter med FBC Lerum förra säsongen. Hur har det påverkat ditt beslut?
Eftersom vi möttes 4 gånger förra säsongen så fick jag en klar inblick i hur Lerum spelar innebandy – vilket är en innebandy som passar min spelstil! Det påverkade självklart mitt beslut!
Berätta kort om vem Axel är och vad du gör till vardags?
Jag är 19 år och är bosatt i Borås! Till vardags är jag nybliven anställd på postnord och tar ett sabbatsår eller två tills dess jag ska plugga vidare i högskolan!
Du är fostrad i Rydboholm. Har det alltid varit innebandy?
Jag slutade spela fotboll kring 14-15 årsåldern och då satsade jag enbart på innebandy! Spelar även lite golf på somrarna!
Vad vill du bidra med i FBCs trupp kommande säsong?
Jag vill bidra med en tempofylld innebandy med mycket slit!
Vad tror du om FBCs möjligheter i Allsvenskan?
Jag tror det kommer bli tufft, vilket vi förbereder oss för men med den inställningen, attityden och viljan som laget har kommer vi som lag kunna överraska många motståndare! Vi kommer kämpa i nedre halvan men hålla oss kvar – det löser vi!
Ni börjar mot Strängnäs och sen hemmapremiär där du senast mötte Lerum – i Estrad. Hur känner du inför de två matcherna?
Vet inte mycket om Strängnäs som lag så den matchen kommer bli intressant! Blir förmodligen ganska avvaktande spel från båda lag där vi känner på varandra! Sen matchen i Estrad kommer vara rolig! Skönt att vara tillbaks där med en fin inramning!
Nu närmast får ni en intressant värdemätare nu på söndag när ni möter seriekollegan Malmö i träningsmatch på bortaplan. Hur viktig är den matchen?
Den är viktigt så sett att vi lite mer hur vi står! Bra värdemätare och en viktig match för självförtroendet till serien
Coach Flodén gillar sin nya spelare Axel Malmgren:
”En speltekniskt skicklig back med fint rörelsemönster och blick för spelet. Duktig defensivt, brytningssäker och stark i duellspelet.”