Storseger för HJ-JAS i premiären!

415
( Foto: Martin Wallén )

Efter förra säsongens snöpliga uttåg i JAS-gruppen, där färre gjorde mål till slut gjorde att Lerum missade kvalet till Innebandyfesten, så är man i år redo för revansch. En ny akademi står bakom JAS-laget och den nya tränartrion med Anton Olofsson, Pontus Persson och Andreas Franzén har siktet inställt på Innebandyfesten när man idag inledde seriespelet borta mot IBF Backadalen.

FBC öppnar den inledande matchen starkt och tar tidigt tag i taktpinnen via Elias Fischer som satte 0-1 efter bara dryga minuten. När klockan hunnit upp till 2.32 så satte Tim Svan sitt första mål för dagen, totalt blev det 4 mål och 2 assist för Tim i premiärmatchen.
Samme Tim ökade sedan på Lerums ledning till 0-3 precis efter att Lerum missat en straff sju minuter in i perioden. Lerum slog sedan av något på tempot, men kunde ändå gå upp till 0-5 innan Backadalen lyckades reducera med bara ett fåtal sekunder kvar av den första perioden.
”Vi startar matchen bra och är bra de första sju minuterna. Därefter går vi ner oss minut för minut resten av första perioden” kommenterar Anton Olofsson den första perioden.”

I andra perioden når Lerum inte alls upp i sin rätt nivå utan slarvade i det egna spelet och Backadalen tilläts komma in i matchen och tog sakta över spelet. Backadalen fick till slut utdelning när de reducerade till 2-5 med två minuter kvar av andra perioden. Det fick Lerum att tända till och två snabba mål av Gustav Bäckevall och Tim Svan innebar 2-7 inför sista perioden och det var två psykologiskt tunga mål för Backadalen som var på gång.
Tränare Anton Olofsson var inte nöjd med den andra perioden. ”Vi tar dåliga dåliga beslut och glömmer av att det är en lagidrott i andra perioden. Backadalen är stundtals det bättre laget. När vi gör de två sena målen i slutet av perioden så kändes det som spiken i kistan.”

I sista perioden så sätter Lerum en betydligt högre fart och det är här inget snack om vilket lag som var starkast. Målen rasade på och när krutröken lagt sig så stod Lerum som segrare med hela 3-16! En fantastisk start för Lerum på årets JAS-säsong.
Det var en betydligt mer nöjd Anton efter matchens slut, men han tycker ändå att det finns mer att hämta. ”Vi öppnar tredje perioden mycket bättre och gör 5 mål ganska fort och ser till att stänga matchen där, sen blir det lite som det blir. Backadalen har slitit hårt hela matchen och orkar inte försvara längre och vi kan ganska enkelt rulla in några bollar till. En femtioprocentig insats som räckte idag. Framöver kommer vi behöva hitta en jämnare och bättre nivå genom matcherna, men som sagt vi gör väldigt mycket bra saker också. Det säger väl en del om vår lägstanivå när vi vinner med 16-3.”

IBF Backadalen 3-16 FBC Lerum
(1-5, 1-2, 1-9)

Period 1
0-1 Elias Fischer
0-2 Tim Svan
0-3 Tim Svan(Elias Karlholm)
0-4 Marcus Burman(Tim Svan)
0-5 Tim Svan

Period 2
2-6 Tim Svan(William Ljungqvist)
2-7 Gustav Bäckevall

Period 3
2-8 William Ljungqvist(Gustav Bäckevall)
2-9 Joel Ekström(William Ljungqvist)
2-10 Gustav Bäckevall(Victor Johansson)
2-11 Joel Ekström(Tim Svan)
2-12 Marcus Burman
2-13 William Ljungqvist(Joel Ekström)
2-14 Jesper Bjelkengren
3-15 Joel Ekström
3-16 Victor Johansson