Förlust i premiären mot Strängnäs

448
Foto: Niklas Holm, ekuriren

Under lördagen begav sig herrarna mot utkanterna av Stockholm för att gästa Strängnäs i premiären i årets Allsvenska. Det blev precis som förutspått på förhand en tuff match mot Strängnäs som förra året kvalade till SSL och Lerum krigade tappert i två perioder innan Strängnäs gick ifrån under den sista akten till slutresultatet 6-0.

Ja, det blev ingen munter hemresa för vårt allsvenska debutantlag efter tennissiffrorna 6-0 (2-0, 1-0, 3-0). Skottstatistiken var lite jämnare, 24-20 – se hela matchstatistiken här

Coacherna Mattias Flodén och Richard Westman kommenterar premiärförlusten så här:

”0-6 känns riktigt jobbigt att lämna Thomas Arena med. Vi skapar tillräckligt med glasklara chanser för att det ska vara en jämn tillställning efter 40 minuter spelade, och då hade det kunnat sluta hur som helst. Men med det sagt så finns det inga ursäkter. Vi är i allsvenskan och här straffas vi väldigt hårt, vi behöver komma upp några steg till under veckan som kommer för att vara väl förbereda inför mötet med Lagan. Grattis Strängnäs till en välförtjänt seger!”

Highlights från seriepremiären mot Strängnäs

Nu gäller det att använda veckans träningar till att förbereda laget för den stora hemmapremiären på söndag i Estrad då andra nykomlingen, Lagan, står på andra sidan.

Biljetter till den matchen köper du här