Uddamålsförlust i dampremiären

214
Foto: Martin Wallén

Det blev en neslig 2-3-förlust för vårt damlag i premiären mot Backadalen. De senaste säsongerna har det varit mycket jämna matcher och det var ingen skillnad denna gången men vårt damlag ska ändå ha en eloge för en mycket bra genomförd match.

Första perioden är mycket jämn vilket inte skottstatistiken visade. Backadalen vinner den med 1-7 men FBC har minst lika många chanser som dock inte nådde mål. Perioden slutar mållös men publiken på 255 personer i Estrad får se en klart underhållande period.

I andra perioden är det FBC som tar ledningen efter en tilltrasslad situation framför Backadalens mål där till sist FBCs kapten Sofia Andréasson får slagit in bollen till 1-0 efter 6.08. Lerum gör en bra period igen och det bollsäkra Backadalen får bara stundtals övertag i Lerums försvarszon. Backadalens bästa lirare i matchen, Victoria Frisell, gjorde sitt första assist när Backadalen reducerade 1-1 efter 17.10 genom Emma Blomgren.

I sista perioden är det samma par som ger Backadalen ledningen efter snyggt samspel och det är 2-1 efter 2.45. Lerum har några spelare som skapar chanser på egen hand och en av dem är Josefine Wollberg som gör en klassisk köksväg och kvitterade till 2-2, tiden är då 10.59. Tyvärr får nämnde Victoria Frisell göra 2-3 efter 14.14 och sen kvittade det att Lerum skapade en hel del chanser i slutskedet av matchen med bl a ett par ribbskott. Tiden rann iväg och Backadalen gick segrande ur striden.

Coach Sture säger efter matchen:

”Försvarsmässigt är vi otroligt nöjda och dessutom kliver Emelie fram och gör de viktiga räddningarna i rätt lägen.
Vi har mer att önska i vårt anfallsspel som vi får slipa lite extra på. Surt med uddamålsförlust och 3 i ramen. Nu laddar vi för bortaderby på fredag med då sjukstugan förhoppningsvis släppt i truppen!”

Summeringen är ändå att FBC Lerum gör en stark insats och var helt klart värda en pinne i denna match. Emelie Andersson gör en otroligt fin insats i Lerums mål och var säkerheten själv.