Tung derbyförlust för damerna

456
( Foto: Martin Wallén )

Damerna klev in i derbyt med en väl genomförd premiärmatch mot IBF Backadalen där det var otroligt nära poäng efter bra spel i Estrad. Känslan inför derbyt var att Lerum skulle vara revanschsugna och ge Floda en bra match om poängen. Istället klev Floda in och vinner till slut stort och rättvist. 

Derbyt startade i ett ruggigt tempot där Lerum tidigt tog initiativ och skapade ett par farliga målchanser. Lerum hade mycket boll i anfallszon medan Floda var snabba i sina omställningar som gång på gång skapade oreda för Lerum. Lerum kom fel i egen zon efter drygt 5 minuter vilket Floda snabbt utnyttjade och satte 1-0. Lerum var gång på gång det spelförande laget och därför kom 2-0 som en riktig kalldusch när en långboll på ett underligt sätt studsade in för Floda. Lerum fick med 3,30 kvar av perioden sedan chansen i powerplay. Cajsa Reuterberg avlossade ett skott utifrån och på returen va Annie Dristig först och reducerade till 2-1. Floda hann dock med att utöka ledningen till 3-1 efter en snabb omställning innan perioden var slut.
Tränare Christoffer Sturesson om första perioden:
– Jag tycker egentligen vi är bättre än Floda i första perioden. Vi skapar bra med kvalificerade målchanser, men bollen studsade inte vår väg medan Floda var dödligt effektiva när det gavs chansen. Något som tyvärr blev symboliskt matchen igenom..

Floda fick sedan bästa tänkbara start på andra perioden när de tidigt utökade till 4-1. Det blev starten på en svag Lerumsperiod där Floda tog över allt mer av spelet och sakta gick ifrån perioden igenom. När periodtutan till slut ljöd var ställningen plötsligt 7-1 till Floda.
”Även om vi släpper flest mål i sista perioden så är det denna perioden av matchen vi är mest missnöjda med. Vi lyckas inte alls med det vi vill och Floda växte i sitt spel och självförtroende och va hetare än oss i allt.” summerar Christoffer period 2.

I sista perioden så visade Lerum upp en bättre aggressivitet i inledningen. Laget började återigen att skapa målchanser och vann fler dueller över banan. Känslan var att reduceringen hängde i luften. Istället var det återigen Floda som var hetast när läge fanns och satte 8-1 efter drygt 6 minuter. Floda brände sedan en straff innan Lerum återigen drabbades av en dipp i mitten av perioden. 2st Lerumsspelare skadade sig i samma byte, i efterdyningarna av detta så gick Floda från 8-1 till 11-1 inom en dryg minut. En time out senare så repade Lerum sig något och kunde reducera till 11-2 genom Helena Lindblad. Floda skulle dock få sista ordet och kunde fastställa slutresultatet 12-2 i sista spelminuten.

Christoffer sammanfattar:
– Vi får börja med att gratulera Floda till en väl genomförd match. De är för vår del hemskt effektiva när de får chansen och gör det riktigt bra. Kan vi spela innebandy på det sättet vi gjorde i första perioden under 60 minuter så kommer vi bli att räkna med på allvar i år. Däremot måste vi också kunna prestera under 60minuter redan nu och inte få de dippar vi hamnar i. Nu ska vi göra en bra träningsvecka tillsammans där vi får jobba med vår effektivitet och mentala styrka att fortsätta göra jobbet trots att det inte studsar våran väg.

Detta var ett tillfälligt nederlag för våra damer. Nästa söndag kl 16.00 så behöver de Lerumspublikens stöd när Ale IBF gästar Rydsbergshallen. Se till att vara där och heja fram dem till sina första poäng!