Stora siffror men bra prestation

611

I den första av tre tuffa bortamatcher blev det förlust med 7-2 (3-0, 3-1, 1-1) mot Karlstad. En match där ändå FBC gör en bra prestation.

Första periodens första mål blev till efter en miss bakom eget mål som ger 1-0 efter 4.40 och några minuter efter det utökas ledningen för Karlstad efter ett självmål till 2-0. I 11:e minuten gör Karlstad 3-0 på kontring där ett snyggt skott hittar in. Det är helt klart större siffror än hur matchbilden var. Lerum har i andra halvan av perioden en hel del chanser men Karlstads målvakt är riktigt bra.

Andra perioden börjar oxå med snabba karlstadmål och det är 5-0 – en inbrytning efter redan 26 sekunder och sedan en skottretur två minuter senare. Tungt för Lerum som ändå håller huvudet högt och fightar vidare. Lerums första mål görs av Joel Ekström som sätter sitt första allsvenska mål i mitten av andra. Lerum spelar trots allt bra och med en stabilitet som övertygar. Karlstad får tyvärr öka på till 6-1 i slutskedet på matchen i sista sekunden på deras powerplay.

I tredje gör Karlstad 7-1 mycket snyggt då Lerum är helt bortspelade, tid 7.32. I tionde minuten får FBC straff som slogs av Rieden som är iskall och gör 7-2.

Det blir inga fler mål denna söndagseftermiddag och Karlstads seger är rättvis men Lerum gör ändå en hyfsat bra match. Man har några svaga stunder i början av första och andra och det är det man får lida för. Ser man på hela matchbilden så är Lerum helt klart med men Karlstad utnyttjar sina chanser samtidigt som Lerum inte får samma utdelning bakom Karlstads fenomenala keeper Pontus Zarins.

Coach Mattias Flodén sa efter matchen:

”Vi har en tydlig gameplan och när vi sätter strukturen är vi bra. Beslutsfattande med och utan boll är dock inte tillräckligt bra för att vi skall kunna matcha Karlstad över 60 minuter. Läroprocessen är över och det är dags att växla upp!”

Highlights från matchen

Matchstatistik