Den långa färden…

283

Denna helg spelar FBC Lerums herrar mot Visby – säsongens längsta resa till bortamatch och vad innebär det för en nykomling i allsvenskan? Vi har tagit de båda coacherna på pulsen om den stora utmaningen att riva Visbys ringmur och börjar med Mattis som var först på plats.

Mattias Flodén – hur förbereder man laget för en sån här match med två övernattningar och flyg m.m.?

Många arbetstimmar har lagts ner för att få detta att fungera. Det är många i föreningen och runt laget som har bidragit till förberedelserna. Arbetet påbörjades redan i maj/juni vad gäller budget, bokningar mm. Alla delar och detaljer är viktiga för att kunna ta fram allt positivt som finns med säsongens längsta bortamatch. Så kontentan är att ha ett tydligt schema med hålltider, meningsfulla aktiviteter och egentid.

Risk för att några mer ser det som en skön weekendtripp?

Föreningen backar upp laget på ett fantastiskt sätt. En sådan här helg andas 100 % support, seriositet och elit. Killarna är suppertaggade och ser framemot detta. Vi skall göra dom sista förberedelserna på lördag fm och därefter ge Visby en rejäl kamp över 60 minuter. Vi skall också njuta, koppla av och ta del av Sveriges mysigaste och vackraste plats.

Hur ser schemat ut i stort för helgen?

Killarna anländer fredagkväll. Då är det mer att installera sig, umgås någon timma på hotellet och komma i säng. På lördag är det gemensam frukost följt av ett träningspass i ICA Maxi Arena där vi kommer slipa på defensiva och offensiva detaljer samt känna in och njuta av faciliteterna. Därefter lunch, lite vila och matchsamling 15.30. Efter matchen har vi bokat bord och skall ut och äta tillsammans. Söndagen har vi inte spikat men troligen en sittning på fm. Ett gruppsamtal om matchen samt genomgång av grovplan för kommande två veckor och bortamatchen mot Malmö.

Kan det vara så att en sån här weekend har flera mål – både resultatmässigt men också att få ihop gänget än mer?

Absolut är det så men prestationen är det vi först och främst har i åtanke. Efter två mediokra bortamatcher är en bra prestation något vi längtar efter. När matchen är färdigspelad ser vi möjligheter att använda övrig tid till att komma ihop som grupp. Vi tänker att det är viktigt med både gemensamt uppstyrda aktiviteter samt egentid under ansvar.

Du har fått Westman som wingman nu sen hans skada. Hur ser du på det?

En fantastisk människa. Kunde inte önskat mig en bättre wingman. Han kan laget och hur vi vill bedriva verksamheten. Dessutom besitter han stora ledaregenskaper och har mycket erfarenhet och kunskap från alla sina allsvenska säsonger att berika oss med.

Visby borta är ju ändå en av säsongens tuffaste matcher – vad har ni för målsättning?

Visby är ett etablerat allsvenskt lag och besitter likt alla allsvenska lag kvalitéer. Vi har en tydlig game plan som vi tror på och målsättningen är att göra vår bästa prestation för säsongen.