Så nära poäng på Gotland!

654

FBC Lerum gör en otroligt gedigen och stark insats i säsongens tuffaste bortamatch mot Visby och hämtar igen ett 3-0-läge till 3-3 men snuvas på en pinne i slutsekunderna. Bittert men stärkande att kunna prestera på den nivå på bortaplan.

Lerum börjar på två femmor vilket överraskar något. Det är de något mer rutinerade som får plats i startformationerna. Detta gjorde Westman klart i en intervju innan matchen att man ville vara med efter den första halvan vilket man inte varit mot Strängnäs och Karlstad i de bortamatcherna.

Visby tar tag i kommandot från början men Lerum försvarar sig bra. Detta gjorde Westman klart i en intervju innan matchen att man ville vara med efter den första halvan vilket man inte varit mot Strängnäs och Karlstad i de bortamatcherna.

Efter första fem tar FBC över och hotar på ett positivt sätt och bl a har Jurado en bra skottmöjlighet mitt i slottet. 13.20 in i första får Visby till ett tryck och ett backskott hittar in genom FBCs försvar till 1-0. Lerum får en chans att studsa tillbaka när man får spela powerplay efter 14.10. Lerum skapar tyvärr i stort sett ingenting utan istället är det Visby som skapar tryck i slutet av sitt powerplay. Visby drar på sig ytterligare en tvåa i 17:e minuten och FBC får en chans till att kvittera. Visby hotar dock direkt när de får bollinnehavet. Slarv i FBC ger Visby farliga kontringchanser. Det är en ojämn matchbild i första perioden som går till Visby målmässigt.

Andra perioden börjar på sämsta sätt för FBC när man bjuder Visby på en kontring efter drygt en minut och Visbys rightare Markus Jovic gör inget misstag utan vi har 2-0. Lerum sticker emellan i nästa anfall men skottet från nära håll fastnar i Visbymuren. Lerum fortsätter på sina två femmor för att ge de 10 utvalda mycket speltid. FBC har ett problem att man hotar för lite när man väl har bollen. Styrkebalansen går över så sakteliga till Visby som ser ut att få större självförtroende i sitt spel. Tempot är generellt lågt då Visby i detta läge väljer att backa hem och FBC inte riktigt hittar verktygen att lösa upp deras försvar.

Det blir ett misstag av FBC igen som ger Visby en utökad ledning efter 12.07. Helt plötsligt är två Visbyspelare ensamma med Wedlin i FBCs mål och då är det 3-0. Nu behöver Lerum verkligen nästa mål för att vända matchbilden.

Axel Malmgren och Jonas Similä har ett fyndigt samspel i en kontring men precis i skottögonblicket blir Malmgren hakad och FBC powerplay igen efter 17 minuter. Lerum utnyttjat detta och reducerar 3-1 genom Mattias Lundberg som får en fin pass av Anton Olofsson när tiden är 17.53 – viktigt för FBC!

FBC Lerum är på intet sätt uträknat i denna matchen och faktum är att Visby har fått sina mål på FBC-misstag – i övrigt har hemmalaget inte särskilt många heta chanser. Visby kan dock bevaka ledningen mot ett FBC som inte får till särskilt många chanser på egen hand.

Lerum har ett par fina kontringar i början på tredje och man fortsätter på sina två femmor men har vaskat om i dem. FBC verkar helt klart ha lite vittring på poäng mot ett Visby som är lite slarvigt i inledningen av tredje. Visby drar på sig sin och matchens tredje utvisning när klockan står på 4.45. Läge för FBC igen och det utnyttjar man – härligt!
Bäckman får läge vid bortre som han först missar men han hittar istället Rieden framför mål som gör 3-2 i slutet av femte minuten.
Nu är FBC ”in the flow” och man får också kontring i sjätte minuten men pigge Similäs skott går ribba ut.
Yes!!! Similä sliter sig loss på högerkanten och sprintar förbi sin back och hittar Mattias Lundberg på bortre som stöter in kvitteringen till 3-3 efter 10.51!
Nu är Lerum på gång och när sedan Wedlin gör en fantomräddning i tolfte minuten  mynnar detta ut i en Similäkontring igen där Jonas skott tar på axeln och ut. Visby är skakat och tar timeout 12.12 in i perioden.
Visby biter sig sen fast när man toppar laget under några minuter.
I 15:e minuten trollar Bäckman på sin vänsterkant och kommer förbi ensam mot Visbys målvakt men vinkeln blir för dålig för att få in den. Visby har sedan helt klart domarna med sig när man inte får frislag när Similä blir nedtryckt bakom Visbys mål och i nästa anfall gör Visby 4-3, 19.45 – sannerligen inte rättvist sett till vad Lerum presterat i tredje perioden.
Stor eloge till FBC Lerum denna dag som gör en oerhört taktiskt väl genomförd match som borde gett en poäng med bl a två ramträffar. Varje poäng man hade fått med sig hade varit starkt och så har man bud på tre!
Matchens stora FBC-profiler denna dag i ett heroiskt jobbande Lerum är Jonas Similä och Viktor Wedlin.
Ser lovande ut inför kommande matcher!