Stark hemmaseger för vårt damlag!

338

Det var 10:an och 12:an i tabellen som möttes och både FBC Lerum och IBK Kungälv var i stort poängbehov. Kniven på strupen eller trygghet i att spela i Rydsberg…? Det blev helt klart det senare för FBC Lerum vann övertygande med 7-2 (3-0, 3-1, 1-1).

FBC Lerum började matchen på två femmor med ambition att få igång de spelarna omgående. Det var lite ängsligt de första minuterna men sakta men säkert tog FBC över kontrollen och fick utdelning till slut i sjunde minuten då Eleonora Björnums backskott hittade in via nåt ben. Det här gav energi till de rödklädda och man fick sen en magisk minut då laget ökade på till både 2-0 och 3-0. Först var det Sofia Brydolf som stal Kungälv på bollen och trampade förbi sin motståndare och hittade bortre hörnet. Bara halvminuten efter lyckades en frislagsvariant och lagets skarpskytt Josefine Wollberg kunde göra 3-0 med tiden 13.07. En period som helt klart gick till Lerum som visade en uppåtgående trend hela perioden.

Lerum gör en rivstart i andra och efter ett riktigt snygg mönsteranfall är det till sist Annie Dristig som, helt fri med målvakten, borrar in bollen i krysset till 4-0, tid 2.29. Sofia Brydolf är ett ständigt orosmoment för Kungälvsförsvaret och hon är också den som skapar farligheten som ledde fram till 5-0. Efter att ha brutit sig in framför mål blev det Cajsa Reuterberg som fick slå in bollen när 5.30 gått av perioden. Kungälv tar timeout i mitten av perioden för att förändra matchbilden och för några minuter var bortalaget på väg att komma in i matchen. Men Lerum är stabilt för dagen och utnyttjar framförallt sina chanser bättre än tidigare matcher. Kapten Sofia Andréasson vänder på en femöring i slottet och placerar in 6-0 i krysset med 12.42 gångna av perioden. Kungälv får en liten energiboost när man reducerar, 6-1, efter 14.45, och stundtals kan man ana lite trötthet i hemmalaget som fortsätter på sina två femmor.

Lerum vinner andra perioden med 3-1 och övertygar även om Kungälv kom lite närmare spelmässigt i slutet av perioden.

Tredje perioden kör igång med samma matchbild – ett hemmalag med störst bollinnehav och ett Kungälv som i enstaka attacker försöker störa FBC. Lerum får en billig utvisning med sig men det följande powerplayet är alltför långsamt och statiskt för att kunna skapa några heta chanser. Direkt efter det numerära överläget luftar FBC-ledningen sin tredjefemma – ett riktigt beslut när dryga sju minuter gått av tredje.

Josefine Wollberg presenterar sig sedan för andra gången när hon mycket snyggt från dålig vinkel hittar bortre krysset för att göra 7-1 i början av 13:e minuten. I samma minut gör Kungälvs Julia Johnsson en snygg prestation och hittar in med 7-2. Lerum reder ut matchen tryggt och säkert och 7-2-läget består tiden ut. FBC Lerum är starka hemma i Rydsberg – det är helt klart och med dagens spel ser vi fram emot fler fina insatser och poäng.

Matchstatistik