Pajnert är äntligen spelklar

426

På söndag spelar vårt herrlag sin tredje bortamatch i rad innan man äntligen har Rydsbergspremiär. Nu är det Malmö som man har revansch på och det var också i den träningsmatchen som Erik Pajnert skadade sig. Nu är han tillbaka – mer spelsugen än på länge.

Äntligen allsvenskt spel igen – hur gött är det på en skala 1-10?

-10 såklart, det är på den här nivån jag vill spela just nu.

Du fick ju en skada mot just Malmö under träningsmatchen på försäsongen. Vad hände då egentligen?

-Jag kände under uppvärmingen att det stramade lite i baksidan men tänkte att det skulle gå över när matchen började, men icke. Vi fick PP, tappade bollen och jag fick en löpduell hemåt, kände då efter några steg att det hände något i baksidan.

Du var ändå med och spelade några byten mot Strängnäs i premiären men var det därefter beslut togs om längre uppehåll?

– Samma vecka som Strängnäsmatchen så tränade jag på 80% och det kändes bra. Jag började vid sidan och fick information efter första perioden att jag kanske skulle komma in, och det blev så också. Fyra byten sedan fick jag känningar igen och jag tog beslutet att det var bästa att kliva av. Jag och Anna Wolf tog beslutet om ett längre uppehåll för att försäkra oss om att baksidan blir 100% innan jag kommer tillbaka igen.

Hur har du hållit igång sen dess?

– Mycket rehab på gymmet, successivt stegrat och nu är jag tillbaka på planen igen. Jag hoppas nu att jag håller så jag slipper hänga på gymmet så mycket. Hängde mycket där under försäsongen också då jag under sommaren råkade ut för en så kallad pneumothorax (lung kollaps). Jag må gilla gymmet men nu vill jag kunna fokusera 100% på planen.

Att titta på från sidan kan ju vara plågsamt på flera sätt. Hur har du upplevt det och lagets prestation under de tre matcherna du inte spelat?

-Tror inte jag är ensam om mina tankar men jag tycker att den enda matchen vi kommer upp i nivå är matchen mot Visby. Vi spelar smart och minimerar våra misstag.

Malmö vann senast och då var ni mållösa i den matchen. Hur mycket kan ni ta med er från den matchen inför söndagens möte?

– Alla vet vad vi gjorde för fel senaste gången så det är bara att göra tvärtom helt enkelt.

Hur har du upplevt årets allsvenska säsong jämfört med dina tidigare i FBC Lerum och Alingsås? Tuffare, jämnare..?

– Den verkar ju helt klart vara sämre i år.

Hur ser er söndag ut nu när ni reser till Malmö?

-För min egna del blir det först en sväng till Ica Kvantum för att handla på mig lite frulle och dricka. Sedan är det samling vid Ryddan där bussen plockar oss, lite mat på bussen och antagligen så ska Bäckman hålla i sitt quiz…..

Till sist, vad tror du om matchbilden?

-Vi är ett starkare och bättre lag än senast, vi kommer göra allt i vår makt för att plocka med oss 3p hem.

Matchen kör igång nu på söndag kl 16.00 och du kan livestreama den på Innebandyallsvenskan!