Nära igen på bortaplan

373
Fundersamma FBC-spelare...Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums herrlag har haft en tuffare allsvensk start än något annat lag. Fyra av de fem första matcherna har spelats på bortaplan och trots bra prestationer så har det blivit förluster på dessa matcher. I söndags var det Malmö FBC som drog längsta strået då de vann med 4-3.

Highlights från matchen

Precis som mot Visby så fick hemmalaget springa ifrån till 3-0-ledning innan FBC Lerum började pricka rätt på sina chanser. Inte i någon av matcherna mot Visby eller Malmö har det varit någon större skillnad i lagens kompetenser utan det har varit jämnt på plan med ett något mer avvaktande FBC Lerum.

1-0 görs av Malmö FBC när man bågar in i plan och trots att fyra lerumsspelare offrar sig för att täcka framför Viktor Wedlin i mål så hittar bollen in.

2-0 gör Malmö när lerumsförsvaret missar att en malmöspelare dundrar in i slottet, får en pass och kan dra in skottet.

3-0 görs i powerplay – ett välriktat skott som hittar en lucka bredvid Wedlin.

Så långt har vi kommit 10 minuter in andra perioden och det är en lång uppförsbacke för bortalaget. Men så har Lerum en bra period som börjar med powerplay där Mattias Lundberg serveras en diagonalare av Anton Olofsson och 3-1 är ett faktum.

3-2 är också frukten av ett powerplay och denna gång sitter två malmöspelare på botbänken. Anton Olofsson är servitör denna gången också – hittar Anton Rieden framför mål med en känslig flip som Rieden styr in.

3-2 inför tredje perioden och det fanns vittring. Minuterna i tredje rinner iväg och Malmös långe Oscar Sannum fick den lucka han behövde för att pricka in sitt långskott till 4-2 vid bortre stolpen 20 cm över golvet.

Lerum satsar allt i slutet och får även in 4-3 när Mattias Lundberg gör sitt andra mål från samma position som sitt första men då är uret på 19.23 och det blir inga mer chanser att kvittera på.

En lång, seg hemresa igen men nu är det borgen på söndag mot Craftstaden och där hoppas vi på en knökfull hall och underbar stämning!

Matchstatistik