Lindome nästa för Eleonora & Co

274

På lördag beger sig damerna till Almåshallen för att gästa Lindome klockan 17:30. Vi har snackat lite med högerbacken Eleonora Björnum för att se hur hon känner inför matchen.

Lindome på lördag, hur känns det?

-Det ska bli spännande och jag är riktigt taggad på att spela match igen!

Förra helgen var ju match-fri, är truppen nu extra taggade på att spela igen?

-Personligen längtar jag extra mycket till matchen och det tror jag resten av laget också gör.

Hur är självförtroendet och stämningen i laget efter den fina segern mot Kungälv?

-Det har varit en go stämning under träningarna och jag tror att vinsten gav oss alla mer motivation samt självförtroende.

Lerum är ju obesegrade hemma, men borta har det varit lite knackigt. Vad tänker du om det?

-Det stämmer, självklart är det en trygghet och fördel att spela hemma i Ryddan. Men efter bortamatchen mot Guldheden bestämde sig hela laget att vi måste sluta lägga energi på något annat än matchen, tex om det är slitet och dåligt golv eller om det är domare som vi inte gillar. Så jag tror och hoppas att vi nu kommer hålla det vi sagt!

Lindome är ju ett lag med många bra skyttar och dom hittar ofta många lägen in på mål, vad tänker du som back att du behöver göra för att hålla dom utanför och inte släppa igenom dom?

-För att stoppa dom kommer jag bland annat gå in hårt med kropp. Som du säger är Lindome skickliga men kommer dom ur balans så kommer dom ju inte att få igenom något i vårt försvar.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild nu på lördag?

-Man kan förvänta sig en jämn match men där vi äger mest boll. Vi kommer fokusera på att rulla runt mycket under anfall och självklart ha mycket tålamod.

Finns det något udda moment som du brukar göra innan det är match?

-Haha ja, jag och Josefine Wollberg brukar köpa korv med bröd i caféet innan varje match!

Och hur tippar du att matchen kommer att sluta?

-Matchen kommer sluta 2-4 till Lerum!

Vi önskar Eleonora och damerna lycka till på lördag när dom gästar Lindome 17:30 i Almåshallen och vi hoppas att dom tar med sig tre fina poäng hem till Lerum.

Intervjuare: Tuva Åkerman