Il Capitano är revanschsugen

282
Lagkapten Anton Olofsson har utmanande tid framför sig och laget.

Totalt bottennapp säger lagkapten Anton Olofsson efter förlusten mot Crafstaden i söndags och nu vill han studsa tillbaka mot Lillån som han tycker att han känner till rätt bra. Imorgon lördag kan du streama matchen som börjar 14.00!

Anton, har ni hämtat er efter Craftstadenmatchen?

– Ja det får vi verkligen hoppas att vi gjort, ne men de ska inte vara några problem, det är bara att lägga den matchen bakom sig, det är inget vi kan ändra på nu utan nu måste vi blicka framåt mot Lillån på lördag och försöka studsa tillbaka.

Det var många besvikna miner efteråt i Rydsberg. Tidigare har vi, trots förluster, sett en positiv trend vad gäller spelkvaliten men nu kändes det lite som ni studsade tillbaka. Hur ser du på detta?

– Skulle vilja kalla matchen mot Craftstaden ett skolboksexempel för hur ett totalt bottennapp ser ut, vet väl inte riktigt om jag håller med dig i att spelet sätt bra ut tidigare heller. Visby är väl ända matchen som vart ”tillräckligt” bra spelmässigt i 5 vs 5 och där får vi ju matchen precis dit vi vill ha den men lyckas ändå inte knyta ihop säcken tyvärr, annars är det ju 6 vs 5 och vårt PP som vart väldigt bra för oss dem andra matcherna.

Kan det varit så att ni underskattade Craftstaden som också var en rival på undre halvan?

– Underskattning tror jag väl inte riktigt, snarare kändes vi kanske lite rädda för att förlora såhär i efterhand med lite distans till matchen så är det min känsla.

Från mitt håll kändes Craftstaden starkare än flera av lagen ni mött tidigare – hur kände du och laget?

-Nej, det håller jag inte med om, jag tycker Craftstaden är det helt klart sämsta laget vi mött hittills och är en match vi vinner på hemmaplan om vi kommer upp i 75% men vi förmådde tyvärr inte ens det i söndags.

Nu så blir det en örebroresa för möte med tabellfyran Lillån. Hur har ni förberett inför den matchen? Vad känner ni till om Lillån?

-Jag har faktiskt en väldigt bra känsla inför Lillån, känns som vi har bra koll på dem och vi har alltid trivts bra i idrottshuset så hoppas på den trenden fortsätter.

Kan ni dra nån nytta av att Simme har spelat där?

– Jo men det är klart vi kan, sen har vi även mött dem med Lockerud när jag spelade där så som jag skrev tidigare så känns det som vi har bra koll på dem och vet vad vi ska försöka göra mot dem.

Du har många innebandyjärn i elden både som lagkapten, spelare och tränare. Hur får du energi och hur återhämtar du dig på bästa sätt?

– Skulle väl egentligen inte påstå att va lagkapten tar någon energi från mig utan det faller sig ganska naturligt ihop med hur jag är och blivit som person. Energi får jag otroligt mycket utav ”mina” grabbar i JAS, det är mina ögonstenar och dem ger mig fruktansvärt mycket glädje och energi även om det emellanåt kan bli något grått hår så är det mesta positivt och det är något som betyder väldigt mycket för mig och som jag håller otroligt högt.

Vad gör ni annorlunda imorgon för att överraska och ta några poäng mot Lillån?

– Det kan jag ju inte säga här, det är bara på med webbsändningen och kika, tror vi har otroligt goda chanser att ta med oss alla 3 poäng hem till Sveriges framsida om vi sätter vår gameplan och lyckas utföra det vi vill.

Lycka till, Anton o Co!

Vill du titta på klippet från matchen i söndags mot Craftstaden så ser du det här.