Första bortapoängen för damerna

236
Josefine Wollberg gjorde 2 av Lerums 4 mål under lördagen. Foto: Christoffer Sturesson

Under sen lördagseftermiddag ställdes Lerum mot hittills obesegrade Lindome i svårspelade Almåshallen. Lerum stärkta av hemmasegern senast va på förhand sugna på fler poäng!

Matchen startade i ett högt tempo där båda lagen tidigt skapade ett par farliga lägen. Lindome klev högt i sin press och Lerum hade vissa problem att klara av denna i inledningen. Lerum jobbade sig in i matchen och kunde sakta lösa upp Lindomes press allt bättre, men matchen var jämn med många tuffa dueller och det stod länge och ”vägde”. Det blev till slut Lerum som tog ledningen med 0-1 genom Josefine Wollberg, framspelad av Annie Dristig. Bortaglädjen blev dock kortvarig då Lindome omgående kvitterade till 1-1 vilket stod sig till pausvila.

Publiken hann knappt sätta sig till rätta inför period två innan Lerum tagit ledningen med 1-2 genom kapten Sofia Andreasson efter bara 20 sekunder, snyggt framspelad av Helena Lindblad. Efter detta tog Lindome över spelet och kvitterade strax därefter till 2-2. Lindome växte och tryckte nu på för ett ledningsmål, men istället stack Lerum i mellan i en snabb omställning hittade Ellis Björnum till Josefine Wollberg som dunkade in 2-3 till Lerum. För tredje gången i matchen så kvitterade dock Lindome omgående efter en miss i ett uppspel av Lerum. Lerum klarade sedan av en utvisning innan Lindome tog ledningen för första gången i matchen när en retur petades in framför Lerums mål. Efter det målet tog sig Lerum i kragen och började ta sig framåt. Det resulterade i att Lisa Mazetti kunde kvittera till 4-4 i röran framför Lindomes mål mot slutet av perioden. Precis innan pausvila så drabbades Lerum av en ny utvisning och skulle få inleda tredje med en spelare mindre.

Lerum såg på nytt ut att klara av ett boxplay innan en Lindomespelare snyggt dundrade upp bollen i krysset ur snäv vinkel. Det blev efter detta ett jämnt böljande spel resten av perioden. Lerum försökte och försökte få in en kvittering, men tiden såg ut att rinna ifrån Lerum och klockan tickade hemskt fort för gästerna. Då klev Frida Zätterman, som var tillbaka efter skada, fram och sköt in kvitteringen 5-5 med drygt två minuter kvar. Båda lagen hade efter detta varsitt läge att vinna matchen, men det slutade oavgjort.

I den efterföljande förläningen så växlade Lerum upp. Man tog över spelet och visade mer energi än vi fått se tidigare i matchen. Detta resulterade i flera farliga målchanser, men bollen studsade inte Lerumsväg denna lördag. Med mindre än minuten kvar hade Lerum dessutom en boll på mållinjen, men istället blev det Lindome som drog längsta stråt när de kontrade in 6-5 precis innan förläningens slut.

Tränare Christoffer Sturesson efter matchen.
– Det blir en svårspelad match på liten plan mot ett motstånd som var effektiva i sitt presspel. Vårt största problem blir givetvis att vi inte lyckas stänga ute Lindome trots att vi tog ledningen tre gånger. Vi visar ändå en styrka att vi lyckas resa oss  efter att  Lindome vände matchen. Fint tålamod gav resultat med Z:as fina kvittering i slutet och oavgjort var nog rättvist. I förlängningen tycker jag att vi förtjänade bonuspoängen. Vi gick verkligen för det och skapade flera fina lägen, men tyvärr studsade det inte vår väg denna gången.