Hedersam förlust mot seriesuveränen Warberg

402
Jonas Similä var pigg hela matchen mot Warberg.

FBC Lerum föll definitivt med äran i behåll när FBC flyttade ytterligare en hemmamatch till Estrad. I en match som var jämnare än vad siffrorna visar så blev det till slut 1-5 till Warberg efter periodsiffrorna 0-2, 0-1, 1-2 och skottstatistik 20-21.

FBC Lerum börjar piggt och med gott självförtroende och det är klart jämnt de första 7-8 minuterna har 3-4 bra chanser att göra ett mål. Warberg gör efter 8.02 0-1 på ett skott från nästan dödvinkel som hittar in. Så långt har visserligen Warberg mycket boll men det är jämnt chansmässigt. Ett ödesdigert misstag i 11:e minuten ger Warberg kontring 2 mot 1 och då gör inte de nåt misstag utan vi har 0-2. Warberg får också chans att öka på ytterligare när domarna ser en hög klubba isf Wedlin bortviftande hand framför eget mål men Wedlin räddar kallt. Skottstatistik i andra är 5-11.

I andra perioden börjar FBC återigen piggt och har ett antal kontringschanser där den sista passen inte riktigt sitter där. Matchbilden är tydlig – så länge FBC undviker egna misstag så lyckas man hålla Warberg stången i sin täta box. FBCs juniorfemma gör i mitten av perioden ett mycket bra byte då man trycker ner Warberg i egen zon och till slut får de dra på sig en utvisning för upprepade förseelser. Lerum har igen flera fina chanser men det är det där sista som saknas eller man inte har tur med. Att notera är Warbergs Kongstad som under 25-30 sekunder alldeles själv dödar tid i sitt boxplay. Warberg bitar sig sen fast under ett par minuter och det ser ut som att Lerum inte orkar hela det bytet utan Warberg får öka till 0-3 med tre minuter kvar av andra. Skotten i andra är 7-6.

I tredje perioden får Warberg en tämligen enkel utvisning med sig och på det påföljande boxplayet för Lerum gör bortalaget 0-4 i tredje minuten när bollen dessutom studsar deras väg. Lerum får i sin tur sitt andra powerplay som också det är vägvinnande men utan avgörande. In i halva perioden får William Ljungqvist, ytterligare en junior, göra sina första hemmaminuter i allsvenskan och sen har hans lagkompis Joel Ekström friläge framför mål men Warberg har också en bra målvakt som avstyr läget. FBC fortsätter dock med energi och vilja och det resulterar sig när Eddie Nissen-Sandberg vänder på en femöring och drar in 1-4 efter 12.10. Det är glädjande fortsätter offensiven och  man fullföljer matchen förtjänstfullt och tar efter timeout även ut Wedlin sista minutrarna för att peta in något mer mål.

Jämfört med senaste hemmamatchen var detta ett jättesteg framåt och visst finns det hopp om fler poäng så länge det här spelet kan behållas och utvecklas.

Nu möter man Åby borta på lördag – ännu en viktig match mot en kollega på undre halvan.

Matchstatistik

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN