Märklig förlust mot Göteborg

341

FBC Lerum spelade i eftermiddags en mycket viktig match som vid seger skulle kunna ta laget en bra bit upp i tabellen. Samma läge var det för motståndarna IBK Göteborg som inför matchen var en pinne före. En bra insats första två perioderna vändes till 3-6-förlust.

FBC Lerum började mycket lovande och starkt med stort bollinnehav och första 10 av första perioden var det bara ett lag på plan. Massor av kombinationer och lägen men så blev det som det ofta blir i innebandy…en spelvändning och Göteborg kom i två mot ett läge där duktiga Benita Bruzelius satte 0-1 efter 12.20. FBC studsade tillbaka direkt när Helena Lindblad kliver fram på högersidan och siktar in sig på bortre stolpen som hon hittar till 1-1. Lerum hinner också ta ledningen när alltid pigga Sofia Brydolf tog sig förbi sin back och kallt – medvetet eller omedvetet – lobbar bollen över målvakten till 2-1 med halvminuten kvar. Skottstatistiken 10-5 talade sitt tydliga språk.

IBK Göteborg lyfter sig markant i slutet av första och början andra och har några farliga skyttar som man inte ska ge något utrymme. FBCs kedja med Brydolf, Dristig och Andréasson sätter mycket griller i huvudet på göteborgsförsvaret under sina byten och just Sofia Brydolf gör sitt andra mål när en stressad försvarare slänger iväg bollen – just till Brydolf som i dålig vinkel hittar in med 3-1 efter 5.46.

Lerum kontrollerar händelserna rätt komfortabelt och tiden rinner iväg med klar dominans av hemmalaget. Tyvärr bjuds Göteborg in i matchen efter slarv som genererar en hemmautvisning och påföljande powerplayet ger Göteborg reducering 3-2 efter 18.05. En period där endera laget biter sig fast när de starkare spelarna gör sina byten.

Tredje perioden startar med ett friläge för FBC men istället för utökning av ledningen kvitterar Göteborg i nästa byte till 3-3. FBC får en gratischans när man får spela powerplay efter 4 minuter men de två minuterna är tämligen uddlösa och istället vänder spelet direkt när Göteborg blir fulltaligt och matchens bästa spelare Benita Bruzelius gör på egen hand 3-4, tid 6.12.

Som lök på laxen får FBCs Helena Lindblad en 5-minutersutvisning för hårt spel efter 8.40. Göteborg utnyttjar detta genom att utöka sin ledning till 3-5 efter 10.14. Lerum spelar sen ett riktigt bra boxplay men tyvärr bjuder man på ytterligare ett göteborgsmål när ett frislag läggs rätt in i slottet och sånt får man inte bjuda på om man vill vinna. 3-6 tid 12.58. FBC tar timeout i förhoppning att vända men det blir inga mer mål i matchen.

En märklig tillställning där FBC Lerum har klar kontroll på händelserna och går in i tredje perioden med 3-2-ledning vilket då vänds genom att Göteborg vinner sista perioden med 0-4. Ett antal situationer som präglas av slarv ger Göteborg segern som utnyttjar dessa situationer genom inviduellt skickliga spelare som bl a Benita Bruzelius. Bortsett från de situationerna så spelar Lerum riktigt bra och en av de bästa spelarna i hemmalaget var Helena Lindblad som fick Testagrambox som pris som bästa lirare i hemmalaget.

Matchstatistik