Tung höst för vårt herrlag

515

Det har sannerligen inte varit någon räkmacka för vårt herrlag som debutant i Allsvenskan Södra. I helgen var det återigen bortamatch – laget har spelat hela 6 av sina första 9 matcher på bortaplan. Denna gång var det Åby som var värd och en ledning halvvägs in i sista perioden blev till slut uddamålsförlust.

Det var ett lag med en bra insats mot Warberg i ryggen som skulle upp för att möta Åby och försöka betvinga bortaplansspöket. Dessutom är Åby ett av lagen som FBC tänker sig ha bakom sig när sluttabellen är klar och därför var det avvaktande spel till att börja med. Lerum spelar på tre kedjor i de två första perioderna där det blir 1-1 och 1-0 och chansmässigt ganska jämnt. FBC Lerum visar upp ett organiserat försvarsspel av Lerum.

I tredje perioden får Lerum bra effekt av några ändringar till två femmor. Man vänder till med två mål på de åtta första minuterna till 3-2 genom Simon Bjerthin och William Ljungqvist – för övrigt Williams första allsvenska mål som 16-åring. FBC får också chans att utöka när man kort efter sitt tredje mål får ett powerplay. Åby avvärjer detta och tyvärr så slarvas ledningen bort genom några små men ack så avgörande beslut och misstag på plan av Lerum. Direkt efter powerplayet kvitterar Åby till 3-3.

När uret står på 14.59 får FBC en utvisning för fördröjande av spel och Åby tar då ledningen med 4-3 som står sig matchen ut. Lerum vinner skottstatistiken och har, framförallt i tredje, massivt övertag där med 16-8.

Viktor Wedlin gör återigen en bra insats i Lerumsmålet men det hjälper tyvärr inte.

Nu till helgen är det bortamatch igen…! Denna gång mot tabellfyran Onyx och därefter är det ett VM-uppehåll innan serien kör igång igen på hemmaplan äntligen den 16/12. Ska vi hoppas att FBC har marginalerna på sin sida nu i helgen så att man kan gå in och slipa på detaljer under uppehållet med lite positiv energi?

Matchstatistik