Zäta är tillbaka med besked!

361

I den härliga segermatchen mot Partille förra matchen gjorde Frida Zätterman två av målen. Nu är hon, som helst kallas Zäta, tillbaka efter en hackig seriestart pga skada och nu väntar tabelltvåan Pixbo på lördag kl 16.00 i Rydsbergshallen.

Äntligen tillbaka i spel efter skadeuppehåll! Hur segt har det varit?

Jätteskönt att vara tillbaka! Har varit väldigt tufft att vara borta så länge, tar ju tid att komma tillbaka helt. Har verkligen saknat innebandyn, även om jag varit med på sidan av!

Ni gjorde en fantastisk match i helgen mot Partille – det var längesen det var vinst mot dem. Berätta i korthet om matchen.

Vi hade ett fantastiskt försvarsspel, trots att motståndet var tufft så höll vi tätt. Vi hade otroligt härlig energi både från bänken och på plan, trots 3 mål bakåt så behöll vi den goa känslan! Sen hade vi väldigt många lägen framåt, många fler bollar som kunde studsat in.

Ni ledde ju med 3-5 in i halva tredje perioden när du fick en utvisning. Hur nervöst var det att sitta där när Partille satsade allt framåt?

vi får väl se vad säsongen har att bjuda på, lär nog bli en del poäng till!

Väldigt nervöst. Kändes som en onödig utvisning, men tvekade inte på att vi skulle klara de två minuterna.

Du själv fick bidra med 2 mål i matchen som ni vann med 5-3. Är det som målskytt du gör störst avtryck i laget?

Nja, har ju blivit en del poäng nu efter skadan men är kanske inte det som kännetecknat mig innan. Jag tror att det är mitt fysiska spel som satt störst avtryck. Men vi får väl se vad säsongen har att bjuda på, lär nog bli en del poäng till!

Nu är det Pixbo på lördag – hur undviker ni samma scenario som mot Göteborg senast?

Vi har haft en stark träningsvecka och en go känsla från förra matchen. Vårat försvarsspel var det som föll mest mot Göteborg, men det har vi finslipat nu och är mer än redo för att ta oss an Pixbo!

Pixbo ligger tvåa i tabellen och har det mesta favorittrycket på sig. Har du någon koll på motståndarna?

Ja, många av dem spelar ju i JAS och jag känner en del av dem, men lägger inget större fokus på det. Vi gör på vårat spel och fokuserar bara på att vinna, oavsett vilka vi möter.

Hur har ni förberett laget under veckan för matchen?

Vi har laddat upp med många tävlingsmoment och mycket matchspel för att tagga till inför helgen, samt finslipat detaljer.

Seger på lördag kan ta er en bra bit upp i tabellen eller nagla er fast i botten. Hur tänker du inför det faktumet?

Det är klart att det ligger i bakhuvudet, men om vi kör på som vi gjort senaste veckan så är det inga problem!