Mycket jämn match fick avgöras i förlängning

248
Foto Christoffer Sturesson Sofia Brydolf som var inblandad i alla FBCs mål.

Det blev en match helt i publikens smak när FBC Lerum spelade mot tabelltrean Pixbo i damernas division 1. Lerum hade ledningen inför tredje men Pixbo kvitterade rättvist och tog extrapoängen efter förlängning och 4-5 blev resultatet. 

Pixbo får en gratischans av domarna redan i första anfallet när man först är på vippen att måla i öppet mål men skottet gick i stolpen men strax därefter tycker sig domaren se en FBC-fot i eget målområde och dömer straff. Rätt tveksamt om det var rätt dömt men det innebar 0-1 till Pixbo efter 1.15.

Det verkade nästan som att FBC fick en energiboost av det tveksamma målet för Lerum tog initiativet och drog igång ett ruggigt tempo. Det resulterade sig i 8:e minuten när Sofia Brydolf hittade Annie Dristig med en diagonalare som hon förvaltade väl till 1-1. Minuten därefter var det ombytta roller och Annie hittade Sofia Brydolf bakom mål där hon snabbt överraskade hela Pixbo genom att lirka in den köksvägen till 2-1 efter 9.41. Klar fördel för Lerum som trummade på bra under den här perioden.

Pixbo gör sitt andra mål lika tidigt som sitt första i första perioden. En minut har gått när FBC lite onödigt ger bort bollen i slottet och prickskytte från Pixbo ger 2-2. FBC Lerum tar ledningen efter 5.09 på ett riktigt snyggt mål. Helena Lindblads väl avvägda, raka och hårda pass styr Sofia Brydolf kallt in till 3-2. Pixbo har några duktiga skyttar som man inte får ge något spelrum och vid ett tillfälle när en pixbospelare laddar låser Frida Zätterman hennes klubba och FBC får spela boxplay med början 10.29. FBC löser detta alldeles lysande och dödar mycket tid för Pixbo.

FBC gör ett riktigt snyggt 4-2 när förstafemmans Sofia Brydolf på ett silverfat serverar Sofia Andréasson ett kalasläge framför mål som hon mumsar i sig och utökar FBCs ledning efter 18.14. Det hade varit ett guldläge att gå in med tvåmålsöverläge inför den sista perioden men lite lojt försvarsspel gav Pixbo chansen att krypa närmare och det gjorde de genom 4-3 med 20 sekunder kvar att spela av perioden.

Tredje perioden har Pixbo ett stort övertag sett över hela perioden. Båda lagen drar p sig varsin utvisning i sjätte minuten och det blir spel 4 mot 4 som öppnar upp spelet men inga mål blev gjorda. Lerum var satta under stor press under några minuter i mitten av perioden och till slut får Pixbo utdelning till 4-4 med 12.38 på uret. Det är Pixbo som fortsätter pressa mot ett lågt positionerat Lerum som ändå skapar en del chanser när man erövrar bollen. Det är en otroligt spännande slutdel av matchen och när FBC dessutom får spela powerplay de två sista minuterna skapar man några riktigt heta chanser genom ett fint powerplay men bollen ville inte in. Vi minns särskilt den enhandsräddning Pixbos målvakt gör i sista minuten.

Det blir förlängning och domarna hinner knappt blåsa för tekning innan en av Pixbos bästa spelare, Malin Damgren, redan efter 5 sekunder drar in ett hårt dragskott över axeln på Emelie Andersson i Lerums mål som gjort några riktigt svettiga räddningar under matchen.

Förstafemman i Lerum med framförallt Sofia Brydolf gjorde en bra match och Brydolf fick också Testagramlådan som bästa lirare i FBC då hon var inblandad i alla FBCs mål.

Sett över hela matchen gör Lerum en mycket bra match och det är en tydlig positiv trend i spelet och man visar att man utmanar lagen i toppen på tabellen.

Matchstatistik