Fjärde raka efter en tuff match för DJ-JAS!

194
En viktig seger för DJ som hänger på strax bakom topptrion. Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum DJ-JAS trummar på i sin serie och fortsätter flåsa topp 3 i nacken. Under söndagen besegrades Onsala efter en tuff och jämn match som fick ett sent avgörande.

Onsala satt direkt efter första tekningen en hög press på Lerum som direkt fick problem att ta sig organiserat upp i anfallszon. Första perioden blev svängig, jämn och mållös.

I andra perioden kunde ändå Lerum ta en tidig ledning genom Emma Stålstad, framspelad av Frida Zätterman. Lerum ökade sedan snabbt på till 2-0 genom Ida Hawerman, men därefter återgick matchbilden till det vi såg i första perioden och Onsala orsakade stora problem för Lerum. I mitten av perioden reducerade första Onsala till 1-2 innan man med minuten kvar av mittakten också kvitterade, båda målen från gästernas Josefina Kilersjö.

Tredjeperioden fortsatte vara en svängig historia. Först gav Sofia Brydolf återigen Lerum ledningen när hon satte 3-2. Men bara 45 sekunder senare så kvitterade Onsala igen. Sofia Brydolf gav Lerum ledningen på nytt genom att sätta 4-3, vilket Lerum länge såg ut att klara av att hålla. Ett gyllne tillfälle att avgöra i powerplay utnyttjades tyvärr inte och med 17.28 på klockan satte gästerna kvitteringen 4-4. Ett mål som nog många trodde skulle bli slutresultatet, men mer spänning väntade!
Lerum återtog ledningen igen, med bara minuten kvar när Edda Gudnadottir satte 5-4. Sedan väntade en slutforcering från Onsala där de med sju sekunder kvar fick frislag mitt framför Lerumsmål. Gästerna ritade upp en variant under sin time out och fick igenom skottet, dock stod en stabil Laura Ekman i Lerumsmålet och räddade och hon såg därmed till att Lerum tog sin fjärde raka seger. Dessutom är laget obesegrade i sex raka matcher!

Nu väntar en spelledig helg i JAS som istället ersätts av DJ18-SM kval som spelas i Lindome.
Nästa match spelas mot IBF Backadalen/IK Zenith, lördag 15/12 kl 16.30 i Tuve Sporthall.