Krigarinsats resulterade i tre poäng!

210
Lerum fortsätter en positiv trend efter bortasegern mot Zenith. Foto: Martin Wallén

FBC Lerum begav sig under lördagen ut till Björlanda idrottshall, på Hisingen, för bortamöte mot IK Zenith. Nykomlingen Zenith med en tuff inledning på säsongen, har förlorat många jämna matcher och i behov av poäng. De kom stärkta till dagens match efter att ha fått med sig en poäng i bortamötet mot tuffa Burås i förra omgången.

Matchbilden såg egentligen likadan ut i större delen av matchen. Det bjöds inte på något ”skönlir”, utan det var istället mycket kamp ute på planen där båda lagen fick ge och ta. Båda lagen hade ett antal lägen i första perioden, men målen skulle inte komma förrän mot slutet av perioden. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 16.47 när de vann bollen på mittplan, Lerumslägret ropade efter frislag då bollen vanns relativt bryskt, men 1-0 var ett faktum. Lerum reste sig dock snabbt och en Annie Dristig kunde minuten senare omgående kvittera när hon efter en frislagsvariant, snyggt placerade upp bollen i bortre krysset.

Lerum hade sett lite bleka ut i första perioden och inte riktigt satt sitt spel. I andra perioden så spelade man upp sig och försvarsspelet såg allt mer stabilt ut där Zenith hade svårt att komma igenom. Lerum fick också nu längre anfall och 1-2 kom rättvist när Cajsa Reuterberg visade fina skottkvalitéer. När Lerum såg ut att närma sig en tvåmålsledning, så stack istället Zenith upp och kvitterade. Lerum repade snabbt mod och med en ny frislagsvariant så visade Emma Stålstad upp en fin ”bössa” när hon satte 2-3 till Lerum. Lerum fick sedan chansen i powerplay mot slutet av perioden, men lyckades där inte få in bollen.

Sista perioden hann knappt börja innan Sofia Brydolf hittade in till Annie framför Zeniths mål och Annie tryckte in 2-4 till Lerum. Lerum växte av målet, men strax därefter så drabbades tyvärr Lerum av en otäck skada. Frida Öberg-Olsson, som gjorde comeback i Lerumströjan för några matcher sedan, skadade olyckligt knät i en duell och spelet bröts tillfälligt.

Lerum skapade direkt efter att spelet startat igång igen ett superläge att avgöra matchen på. Hemmalagets målvakt gjorde först en kanonräddning på Annie Dristigs friläge, returen gick ut till Sofia Brydolf som prickade stolpen och den returen gick ut till Sofia Andréasson som sköt och hemmamålvakten gjorde en ny superräddning utan att knappt veta om det. Kort därefter så slarvade istället Lerum vid ett deffensivt frislag, när ett alldeles för enkelt skott letade sig igenom och in i mål till 3-4. Lagen gjorde sedan ytterligare varsitt mål in en spännande avslutning väntade. Det blev i resten av perioden många heta och tuffa dueller ute på banan. Lerum lyckades dock sakta ta över och började hålla bollen i offensivzon mot ett allt mer desperat hemmalag. Med minuten kvar tog hemmalaget ”time out” och plockade ut sin målvakt för att spela 6 mot 5. Zenith klev omgående fram och försökte skjuta, men Ebba Johansson täckte  ner skottet och Sofia Brydolf snodde åt sig bollen och satte 4-6 i tom bur, bara 4 sekunder efter Zeniths ”time out”. Zenith försökte på nytt strax efter tekning, men återigen täckte Ebba undan skottförsöket, denna gången snodde hon själv åt sig bollen och satte sitt första mål för säsongen när hon fastställde slutresultatet till 4-7 och tre otroligt härliga poäng åkte med damerna hem till Lerum.

Tränare Christoffer Sturesson efter matchen:
– En härlig seger sett till arbetskapaciteten. Det blir en svår match med en ojämn bedömningsnivå, så spelarna fick svårt att anpassa sig. Sedan förstår man att Zenith spelat jämnt mot många lag då de är starka och aggressiva i sitt spel. Vi löser uppgiften okej spelmässigt idag och vinner ändå vilket är en styrka. Arbetsinsatsen går däremot absolut inte att klaga på!

IK Zenith 4-7 FBC Lerum (1-1, 1-2, 2-4)
Skott: 21-32(7-5, 7-11, 7-16)

Period 1

16.47 Mål 1 – 0 Linn Backman Ass: Chanette Svensson

Period 2

05.52 Mål 1 – 2 Cajsa Reuterberg Ass: Frida Saarinen-Ek

11.42 Mål 2 – 2 Nora Hesselroth Ass: Josefin Lundgren

14.25 Mål 2 – 3 Emma Stålstad Ass: Josefine Wollberg

15.22 Utvisning 2min Carolina Björkner

Period 3

01.55 Mål 2 – 4 Annie Dristig Ass: Sofia Brydolf

05.34 Mål 3 – 4 Cornelia Revellé Ass: Hanna Järdhage

07.09 Mål 3 – 5 Josefine Wollberg Ass: Eleonora Björnum

10.59 Mål 4 – 5 Carolina Björkner Ass: Andyrose Kijlstra

18.56 Timeout Begärd av hemmalag

19.00 Mål 4 – 6 Sofia Brydolf

19.21 Mål 4 – 7 Ebba Johansson

19.53 Utvisning 2min Annie Dristig

Nästa helg är det dubbelarrangemang när både dam och herr spelar hemmamatcher:
Damer division 1
Söndag 16/12 kl13.00
FBC Lerum – Burås IK

Herrar Allsvenskan södra
Söndag 16/12 kl16.00
FBC Lerum – Fagerhult Habo