Lerums Arena blir namnet

1235

Enligt uppgift från Lerums Tidning så blir det nya namnet på den efterlängtade arenan – Lerums Arena. 

Efter påtryckningar från FBC Lerum beslutades det tidigare i oktober att man skulle utlysa en tävling om nya namnet efter att man först lagt fram Dergårdsarenan som förslag till styrande politiker. Till slut lades det fram två förslag till kommunledningen där man nu alltså enligt uppgift tagit Lerums Arena.

Det är mycket positivt att det till slut blir ett namn med arena i och att även Lerum ingår då det inte tidigare finns någon byggnad i kommunen benämnd just Lerum. Att det sen är lite hårklyveri om det ska vara Lerums Arena, Lerum Arena eller Arena Lerum är kanske en smaksak. Googlar på arenor i Sverige så har i stort sett alla med ortsnamn inte något s (ägandeform) i namnet. Partille Arena, Kristianstad Arena, Arena Skövde, Halmstad Arena är bara några av exemplen på hur det generellt namnsatts i Sverige.

Nu ska arenan få ett namn

Arenan får namn genom tävling