FBC:s damlag tog extrapoängen i sudden!

313

En match helt i publikens smak blev det när FBC Lerums damlag vann i sudden death mot Burås och till slut blev det 8-7.

FBC Lerum gör en riktigt bra första period med ett spel som vi inte sett tidigare under säsongen i Rydsberg. Det är väl avvägda passningar precis på bladet och massor av målchanser och två av dem resulterade i mål. Först petar Annie Dristig in en målvaktsretur efter 7.10 och två minuter senare gör Sofia Brydolf ett mycket snyggt mål när Sofia Andréasson serverar en riktig skön macka. Burås är dock ett starkt lag och under de sista fem minuterna lyfter man upp spelet och det ger resultat och mål efter 17.33. Sett till hela perioden så är det Lerum som har flest avslut på mål, 11-5, och det kunde varit ett antal mål till om inte lagens båda målvakter, Emelie Andersson i FBC och Carin Ernby i Burås, visat sig på styva linan.

Burås kvitterar tidigt i andra perioden och det är en tät tillställning med två lag som spelar rolig, offensiv innebandy. I början av sjätte minuten får Lerum spela powerplay. Efter snyggt, metodiskt spel så fick Eleonora Björnum bollen på sin högerkant där hon får till matchens rökare rakt upp i nättaket till 3-2 efter 7.25.

Kort därefter är det Lerum som får en tvåa när Frida Zätterman utvisas för slag. Lerum håller tätt under nästan hela utvisningen men till slut spelar man bort lerumsförsvaret och gör 3-3, tid 10.29. Under några sekunder såg det ut som att Burås hade tagit ledningen men målet dömdes sent bort för hopp och istället vände Lerum på steken och gjorde två snabba mål – båda signerade Sofia Brydolf som verkligen är in the flow. Först petade hon in en retur efter 16.39 och sedan lurade hon Burås målvakt med en köksväg, tid 17.40. Skottstatistiken i andra blev 8-10.

FBC får en drömstart i tredje när Frida Saarinen-Ek stal bollen från en buråsförsvarare och gjorde 6-3 redan efter 50 sekunder. Burås har dock på intet sätt gett upp utan reducerar 4-6 i 3:e minuten. Lerum verkar sedan ha kontroll på läget och spelar lugnt och metodiskt men så blir det ett något för långt byte och slarv som Burås utnyttjar effektivt till att komma närmare med ett 6-5-mål, tid 8.00. Minuterna rinner iväg och nästa mål blir Lerums – ett viktigt och så snyggt sånt. Josefine Wollberg måttar och siktar och drar ett stenhårt dragskott rätt upp i nättaket till 7-5 efter 13.31.

Burås kämpar som djur för att ge allt  sista minuterna och gör först 7-6 efter 15.45. Sen hittar ett långskott in på nåt märkligt sätt och det är kvitterat 7-7 med minuten kvar av tredje. Inte så lite surt för FBC som hållit i stafettpinnen hela matchen men nu gällde bara att knyta näven inför förlängningen. FBC får hjälp på traven när Burås drar på sig en tvåa en bit in i förlängningen och under denna så blir det Eleonora Björnum som blir matchhjälte när hon styr in Sofia Andréassons skott till seger 8-7 3.51 in i förlängningen.

En härlig match och FBC Lerums trend står i sig när man klättrar i tabellen. Nu väntar bara en match till innan julledigheten. Lindome kommer till Rydsberg nu på onsdag redan kl 20.00.