FBC Lerum reste sig ur askan!

776

Det utspelades en historisk match i Rydsberg på söndagseftermiddagen. Detta lag med rubriker utöver det vanliga i veckan reste sig på 9 och vände ett 0-2-underläge till 5-2-seger mot tabellfyran Fagerhult Habo.

Det var ett tokpeppat FBC Lerum som efter veckans turbulens ställde sig på plan inför ett tufft möte mot tabellfyran Fagerhult Habo med nye huvudtränaren Fredrik Oredsson i sitt första framträdande i FBC-tröjan. Bortalaget fick en drömstart när FBC fick en utvisning bara 34 sekunder in i matchen och efter att bollen gått som på ett snöre var det 0-1 redan efter 55 sekunder.

Det är ett rasande tempo i hela första perioden med ett bolltrillande Fagerhult som dock möter ett tight och väldisponerat lerumsförsvar som håller tätt. Efter att har rett ut den första stormen lyckas FBC ta sig upp i plan och skapa ett antal fina chanser men det är också en stor skillnad i bolltempot i de båda lagen. FBC vårdar bollen ömt och tar inga chanser i uppspelet. Skottstatistiken efter första perioden är 5-6 i Fagerhults favör.

Lerum börjar andra perioden på ett alldeles strålande sätt och det lag som skapar klart flest chanser och har bud på mål vid ett flertal tillfällen. Fagerhult är helt klart lite skärrade och det är först i mitten av perioden som de etablerar spel i Lerums zon. Men när de väl lyfte upp sig så satte de Lerum under stor press och till slut resulterade det när man hittade bortre krysset bakom Viktor Wedlin, som så långt hade gjort ett antal riktigt svettiga räddningar.

Rydsberg lyfter när Lerum reducerar 16.22 in i andra perioden. Lerums mycket pigga kedja med Roos, Ekström och Nissen-Sandberg får lön för mödan när Roos med en diagonalare hittar Nissen-Sandberg som direktskjuter in i det öppna målet till 1-2. Skottstatistiken i 2:a perioden blir 9-8 och Lerum gör en av säsongens bästa perioder och det är helt öppet inför tredje perioden.

Publiken hinner knappt sätta sig innan FBC får ett straffslag när Mattias Lundberg kapats av ett målvaktsben. Anton Rieden är kylig och gör kvitteringsmålet 2-2 efter 58 sekunder. Sedan blir det svettigt igen när Anton Sjölund Jurado får syna botbänken i 2 minuter efter en otillåten trängning. Fagerhult har ett grymt powerplay men Lerum lyckas värja sig och spelet böljar fram och tillbaka där Lerum definitivt är lika bra. FBC får sen spela powerplay och där är Anton Rieden framme och petar in 3-2 och Lerum har vänt ett 0-2-underläge. Tiden är 10.48 och det är 9 plågsamma minuter kvar. Eddie Nissen-Sandberg gör sen en enastående individuell prestation när han rundar sin back och lägger in 4-2 i målvaktens bortre efter 14.55. Fagerhult tar timeout efter 16.53 och tar även ut målvakten och skapar en otrolig press mot Lerums mål men då dyker han upp, Pontus Persson sätter spiken i kistan med 5-2 i öppen bur med 19 sekunder kvar.

Sällan har det känts så mycket för ett lag som detta som har utsatts för en extrem mental påfrestning under senaste veckan. FBC Lerum reste sig ur askan och gjorde en bragd utöver det vanliga och gav sig själva den bästa julklappen – en jul i frid.