FBC Lerums damlag imponerar!

450
Foto: Thorbjörn Grindhage Josefine Wollberg i favoritläget.

FBC Lerums damlag har en mycket fin trendkurva just nu och fortsätter på den inslagna vägen genom seger mot Lindome på onsdagskvällen med odiskutabla 6-3. Segern placerar Lerum på tredje plats i tabellen – i alla fall 2018 ut.

Lerum har bra kontroll på händelserna första halvan av första perioden. Det är bra rörelse och bra fart på bollen men ändå kanske inte så rakt som man hade önskat. En rensning från Lindomes egen försvarszon blev en långboll som snöpligt hamnade hos en helt friställd Lindomeforward som bara hade att lyfta in den i närmast öppet mål till 0-1 efter 12.10. Bara minuten därefter utnyttjar Lindome ett frislag – ett otagbart dragskott i krysset. Lerum får in ett viktigt reduceringsmål i 16:e minuten när Josefine Wollberg gör en patentare från sin position bakom mål och det är 1-2 inför andra perioden. Skottstatistiken i första blir 10-6.

I andra perioden lägger Lerum in en liten extra växel och går framförallt lite rakare mot mål vilket skapar farligare chanser av de skott som man avlossar. Lerum kommer först ikapp genom Eleonora Björnum som oattackerad fick kliva rakt fram mot mål och placera in 2-2 efter 6.23. Ledningsmålet gör sedan Lerums skyttedrottning Sofia Brydolf 11.29 in i andra när hon förvaltar Sofia Andréassons fina pass till 3-2. Lindome får en chans att kvittera när man får spela powerplay i slutet av perioden men Lerum försvarar sig väl. FBC vinner även andra periodens skott med 10-6.

I tredje perioden är det Lindome som startar med lite extra energi men det är FBC som utökar sin ledning till 4-2. Målet kommer till efter en något tilltrasslad situation där det är Emma Stålstad som är sist på bollen som ger Lerum tvåmåls överläge efter 4.28. Halvvägs in i tredje gör Josefine Wollberg sitt andra mål när hon traskar förbi sin motståndare och siktar in 5-2 efter 9.58. Lindome får en chans att komma närmare när Sofia Brydolf får sin andra tvåa för dagen 13.52. Utvisningen reds ut utan problem och strax därefter gör just Brydolf sitt andra mål mycket snyggt när hon siktar och träffar bortre krysset till 6-2. Lindome får göra matchens sista mål genom sin tremålsskytt Karin Backlund. Skottstatistiken i tredje blev 8-7.

Matchstatistik