Högklassig Back 2 Basic Cup!

438
Foto: Christoffer Sturesson Finallagen i B2B 2018

Det är något alldeles speciellt med Back 2 Basic Cup. Det är få sporter som kan samla såväl högsta elit med 50+-are i samma turnering och alla har lika kul när man spelar innebandy som allt startade. Årets turnering var inget undantag när 2018 avslutades med ca 150 spelare i Rydsbergshallen.

Dagen startade med den nya klassen för spelare födda 2007-2009, Teens Youth, där 5 lag spelade – 3 tjejlag och 2 killlag. Tufft spelschema under dryga två timmar då varje lag fick spela 8 matcher med väldigt lite vila emellan matcherna. Spännande matcher där det var många jämna matcher och massor av trötta men glada spelare efter turneringen där alla fick priser.

I den stora klassen, Classic, var 20 lag anmälda och det var verkligen en blandad kompott av olika lag där kreativiteten vad gäller lagnamn var vassare än något tidigare år eller vad sägs om Knubbisarnas kulstötarklubb Lämna WO, På Spring Täck Skjut IBK, Ticino ett halvt ton och Bjerrk…

Det blev just Ticino ett halvt ton och Bjerrk som tog hem segern i A-finalen i en jämn match där det blev uddamålsseger 3-2 till slut. I semifinalerna hade finallagen dessförinnan vunnit över Alfred på Jorden (mot Team Gudran 2-4) och Eriks Röda Rosor (mot Ticino 3-6).

I B-finalen blev det kanske den största åldersskillnaden i turneringens historia när 443 Gråboakademin vann mot de i snitt ca 40 år äldre spelarna i Hulanflickorna.

Det är härligt att uppleva den goa atmosfären i Rydsberg under Back 2 Basic – här samlas spelare i alla åldrar, tjejer som killar, amatör som elitspelare.

Läs alla resultat under kvällen här!

Bilder från dagen!