Viktig match för Viktor

357
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums siste utpost har under den här säsongen varit Viktor Wedlin som nu står inför en viktig bortamatch mot Lagan på lördag. Samtidigt har han fått en nygammal målvaktskollega i kampen om att få stå.

Turbulent säsong hittills där du haft ett stort förtroende i målet som förstekeeper. Hur ser du tillbaka på säsongen hittills?
– Det kan man verkligen säga att den har varit, den har varit ganska svajig. Lyckades inte skrapa så många poäng man kanske hade hoppats på men det gör bara vårat mål ännu tydligare nu.

Jag kommer så väl ihåg din reaktion den torsdagsträningen när Oredsson presenterades. Åh fan! sa du då – vad tänkte du då egentligen?
– Hehe ja, kom in lite sent i omklädningsrummet och upptäckte först inte Oredsson stå där. Men det var bara positiva tankar, Oredsson är väldigt kompetent och har många goda idéer som han är duktig på att förmedla!

Nu har du fått en nygammal konkurrent på målvaktsposten – hur känns det att ha tillbaka Oliver?
– Vi har alltid haft en god konkurrens, sporrat varandra bra. Med det sagt känns det jättebra, man vet om det inte är sin bästa dag och man behövs bytas ut så kommer kassen ändå stängas igen!

Det var nära, nära mot Strängnäs i helgen. Vad tycker du om matchen?
– Det var en väldigt rolig match att spela, speciellt i ett fullsatt Rydsberg. Såklart tråkigt med förlust men vi gör en väldig bra insats tycker jag. Det är lite finputsande kvar att gnugga på, men kan vi bara bli lite effektivare och sätta alla de chanser som vi skapar så kommer vi bli väldigt svåra att slå!

Ni lever ju med kniven mot strupen men samtidigt känns ni starkare än tidigare. Vilken är din känsla inför de månader som återstår av säsongen?
– Det är som du säger, vi är starkare än tidigare – det är även min känsla. Ingenting framöver nu känns omöjligt, vi ska säkra kontraktet!

Så har vi då Lagan på lördag. Hur ser du på den matchen?
– Det kommer bli en tuff fight, två lag under strecket som slåss för att säkra ett kontakt. Men vi är där för att ta hem 3 poäng och jag har ingen tvekan på att vi gör det.

Vad kommer du ihåg från motståndet när vi mötte dem i Estrad?
– Det var en tight match där de hämtade upp varje försprång vi tog, men sen tog krutet slut för dom och vi stängde matchen i slutet av 3dje med 6-5.

Matchen spelas på lördag kl 16 i Ljungby och åker du inte dit streamar du matchen via denna länk.

Senast lagen möttes såg det ut så här…