Bara att knyta näven igen…

445

Bortamatch mot bottenkollegan Lagan och vi hoppades på att det här skulle hämtas hem tre poäng med tanke på den positiva spel FBC Lerum visat senaste matcherna.

Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Ljungby och det var Lagan som startade målgörandet med både 1-0 och 2-0 i första perioden. Ett psykologiskt viktigt reduceringsmål gjordes av Pontus Persson med dryga halvminuten kvar av första perioden.

Andra perioden gav ett FBC Lerum med lite mer fart på benen och ett rättvist kvitteringsmål slog Erik Ström in halvvägs in i andra perioden. Strax därefter får Lagan spela powerplay och man producerar många chanser och till slut gör man också 3-2 11.12 in i perioden. När sedan Lerum får möjlighet att spela powerplay i 13:e minuten så var det ett tamt sånt och istället kunde Lagan öka på direkt när man blev fulltaliga till 4-2, tid 15.20.

Det något stukade Lerum fick sen ytterligare en möjlighet att spela powerplay och reducera men istället fick man också själva en utvisning och det blev spel 4 mot 4 resten av perioden och Lagan gick till periodvila med tvåmålsöverläge.

Vore intressant att höra snacket i Lerums omklädningsrum inför tredje – en upphämtning vore inte allt omöjlig med tanke på spelet som hittills presterats.

Men det blev Lagan som fick öka på till 5-2 istället och trots ytterligare ett powerplay för Lerum i sjätte minuten så kommer man inte närmare. Lagan luckrar upp Lerums försvar lite väl enkelt på sitt 6-2-mål efter 12.39 och då hjälper det inte så mycket att Anton Sjölund Jurado gjorde 6-3 efter 14.46. Tiden är för knapp för att hinna ikapp och FBC Lerum är inte riktigt att känna igen från tidigare matcher sen i december.

Måhända att det handlar om att Lerum i tidigare matcher kunnat fokusera på försvarsspel och överraska men nu var det ett motståndarlag i samma situation som drog längsta strået.

27-25 i skottstatistik säger mycket om hur det såg ut på plan ed ett mer effektivt hemmalag.

Nu biter vi ihop och tar emot Karlstad nästa helg med varm famn och ser till att hänga på lagen ovanför strecket!

Matchstatistik