Det räckte inte hela vägen mot serieledarna

246
Stephanie Borg-Nilsson bäst på planen när Lerum tyvärr förlorade. Foto: Martin Wallén

FBC Lerums damlag begav sig under söndagseftermiddagen till Hisingen för bortamöte mot serieledande Backadalen. När lagen möttes i premiären i Estrad, så blev det en tajt match där Backadalen lyckades vinna med uddamålet 2-3. Det blev återigen en tajt match i Backadalens hemmaborg, men tyvärr blev det även en ny uddamålsförlust för Lerum.

FBC Lerum inledde matchen piggt och Backadalen hade svårt att få tag i Lerum. Hemmalaget tog ändå ledningen genom Linnea Hauska som höll sig framme och smällde in en retur. Lerum repade sig snabbt och Josefine Wollberg tryckte in kvitteringen drygt tre minuter senare i powerplay till 1-1. Lerum fortsatte styra villkoren i den första perioden och Cajsa Reuterberg hittade igenom Backadalen försvaret med en hård passning som Frida Saarinen-Ek inte gjorde något misstag på, utan satte 1-2 till Lerum. Lerum gjorde mycket välförtjänt också 1-3 strax innan pausvila när Frida Zätterman sköt en boll mot bortre hörnet som såg ut att vara på väg in, innan den styrdes upp i nättaket av en Backadalen fot och målet noterades som ett självmål.

Backadalen tog över i andra
Lerum hade varit det klart bästa laget under den första perioden, det blev en markant förändring i andraperioden där Backadalen satte en hög press som skapade problem för Lerum som fick svårt att få igång ett organiserat spel. Backadalen fick allt längre anfall och var två gånger under perioden hetast runt Lerums mål när de både reducerade och kvitterade under mittenperioden. Lerum stack upp några gånger under perioden, men hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna under period två.

Det studsade Backadalens väg
I tredje klarade Lerum av Backadalens press betydligt bättre och började på nytt skapa heta målchanser, matchbilden var återigen jämn med två skickliga lag som drabbade samman. Tyvärr blev det Backadalen som tog initiativet i matchen när de först satte 4-3 och sedan också 5-3 efter en bytesmiss i Lerum där det blev öppen gata för Backadalen. Lerum repade nytt mod och reducerade till 5-4 efter ett otroligt fint spel där Sofia Andréasson frispelade Sofia Brydolf på bortre stolpen. Det studsade sedan Backadalens väg när en slumpboll på något märkligt sätt tog på en klubba precis framför Emelie i Lerumsmålet och gick rakt upp i luften innan den damp ner precis bakom Emelie och studsade in. Lerum gav sig dock inte, man flyttade upp mer folk och fick tryck på Backadalen. Sofia Brydolf ordnade på egen hand en ny reducering till 6-5 innan Lerum satsade allt framåt. Trots ett antal lägen i slutet där Lerum tog ut målvakten och spelade 6 mot 5, så blev det inga fler mål utan Backadalen segrade på nytt med uddamålet.

Lerum gjorde på nytt en mycket bra insats och visade att man absolut ska vara ett topplag i årets division 1. Nu gäller det att ladda batterierna då det är ett tufft spelschema och redan på söndag väntar det derby då serietvåan Floda IBK gästar Rydsbergshallen!

Matchstatistik hittar ni här: