Ny seger för HJ-JAS

260
Foto: Christoffer Sturesson

Under tisdagskvällen så startade HJ-JAS upp vårsäsongen med att ta emot IK Zenith i Rydsbergshallen. Det blev en klar seger senast med 8-2 på bortaplan för Lerum och trots att Zenith länge stod emot under returmötet så rann siffrorna till slut iväg till hela 11-0.

FBC Lerum hade under matchen mer eller mindre allt bollinnehav. Zenith stod med hela laget i egen försvarszon och spelade uppoffrande för att freda det egna målet och försökte sedan kontra när tillfälle gavs. En kombination av många täckta skott och bra målvaktsspel från Zenith gjorde att det enbart stod 1-0 till Lerum efter första perioden.

Matchbilden fortsatte i andraperioden där Lerum spelade runt och försökte hitta luckor igenom Zeniths gröna försvarsmur. Det dröjde nu hela vägen till periodens slut innan Lerum hittade rätt när de i powerplay ökade på till 2-0.

Till slut så föll den gröna muren och Lerum forcerade fram när de gjorde hela 9 mål under den sista perioden där hemmapubliken bjöds på stor underhållning och många fina mål!

Nästa vecka så väntar det en ny tisdagsmatch när HJ-JAS spelar bortamatch mot Vara IBK.