Innebandyfesten nästa för P16!

375
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en strålande helg så är Aspen/Lerum, som ett av Sveriges fyra bästa P16-lag, vidare till Innebandyfesten i Växjö i april! Efter gruppmöten med Alingsås och Örebro som följdes upp med semifinal mot Lindås och regionsfinal mot Linköping så är man till slut klara. 

Det har blivit idel segrar under helgen och en förkrossande målskillnad på 36-9 under fyra matcher.

IBK Alingsås 2-16 FBC Aspen
I den inledande gruppspelsmatchen mot Alingsås var det inte så mycket att bråka om när Aspen väl satte fart. Efter att ha haft ledningen med 3-1 efter förstaperioden så gick Aspen ifrån till 13-1 i andraperioden. Sedan städades den avslutande perioden bara av.

FBC Aspen 5-1 IBF Örebro Ungdom
I match två så var Aspen i princip redan klara för slutspelet i och med den stora segern i matchen mot Alingsås. Sakta men säkert så gick man ifrån och kunde till slut vinna ganska klart med 5-1 i en match där man hade bud på mer.

FBC Aspen 7-4 Lindås IBK
Efter en mållösa inledningsperiod i semifinalen mot Lindås så klev Aspen under period två ifrån till 3-1. Lerum stängde sedan butiken när de satte 4- och 5-1 i början av tredje. Även om Lindås kröp lite närmre så var segern aldrig hotad.

FBC Aspen 8-2 Linköping IBK Ungdom
I finalen så satte Aspen högsta fart och gick upp till 2-0 innan tre minuter var spelat. Detta tvingade Linköping till en tidig time-out. Aspen stoppade dock inte utan kunde strax därefter sätta 3-0 och innan perioden var slut så stod det 4-0 till Aspen. Efter den smakstarten så rullade det bara på för Aspen som vinner regionsfinalen med 8-2 och har under helgen imponerat stort när man spelat sig till en plats på Innebandyfesten i Växjö under april!

Stort grattis till grabbarna som senare i vår får vara med och kriga om SM-medaljer!