Tappad ledning resulterade i sorti i regions-semin för DJ18

190
Foto: Martin Wallén

Under helgen har FBC Lerums DJ18 spelat regionsslutspel i DJ18-SM i Karlstad. DJ18-SM spelas som poolspel där man under hösten spelade kvalrunda och nu regionsslutspel där vinnaren vann en plats som topp 4 i Sverige och att tävla om medaljer på Innebandyfesten i Växjö i april.

Lerum tog sig tillsammans med Lindome vidare från kvalrundan i Göteborg under hösten efter dramatiska omständigheter där fler gjorda mål fällde avgörande kontra Pixbo Wallenstam. Nu väntade en helg med bara tuffa matcher.

Gruppspelet:

Kumla IBK 1-1 FBC Lerum(0-0, 0-0, 1-1)
Kumla inledde lördagen med match mot Skoghall där det blev klar förlust med 0-8. De var således nästan tvingade att vinna mot Lerum för en chans att ta sig vidare. I en match där Lerum hade mycket boll så skapades det väldigt få chanser och när väl chanserna dök upp så var Lerum ineffektiva. En första match med hög anspänning hos många av tjejerna resulterade ändå i 1-1 och Lerum kunde nu teoretiskt förlora mot Skoghall med 0-7 och ändå gå vidare till söndagens semifinaler.

FBC Lerum 1-3 Skoghalls IBK(1-1, 0-1, 0-1)
Efter den svagare första matchen från Lerum så var det ett helt annat lag som inledde matchen mot Skoghall. Plötsligt var det fart, energi och bra spel som Lerum visade upp mot ett duktigt Skoghall. Skoghall tog ledningen i första perioden, men Emma Brydolf kunde kvittera efter en fin frislagsvariant. Lerum låg sedan på för ett ledningsmål, men 1-1 stod sig till paus. Skoghall tog på nytt ledningen i andraperioden, men Lerum fortsatte rada upp målchanser som dock inte utnyttjades. I period tre utökade Skoghall till 1-3 i powerplay efter en tveksam Lerumsutvisning. Lerum drabbades sedan av nya utvisningar och fick svårt att skapa målchanser. Det var dock aldrig någon fara heller bakåt och 1-3 tog Lerum vidare.

Semifinal: GS86 Fagerås 8-4 FBC Lerum(0-3, 3-1, 5-0)
FBC Lerum rivstartade semifinalen mot GS86 som vunnit sin grupp mot Lillån och Lindome. Redan efter sex och en halv minut så tvingades GS86 till en timeout då Lerum ledde med 0-3 efter en mycket stark inledning. Resten av förstaperioden så fortsatte Lerum spela mycket bra och kunde ha haft en större ledning efter den inledande perioden.

I andraperioden så fortsatte Lerum spela bra och utökade till 0-4 efter att Ida Hawerman givit Emma Brydolf öppet mål att raka in bollen i. Tyvärr kunde GS86 reducera till 1-4 bara minuten efter och det blev starten på ett allt mer nervöst Lerum.
Perioden rann på och Lerum såg ut att ta sig till pausvila med en stabil ledning. Då kunde GS86 reducera två gånger inom en minut och plötsligt var det match inför sistaperioden med Lerumsledning 3-4.

I sistaperioden lyckades Lerum stå emot i sex minuter, sedan rasade allt när GS86 gick från 3-4 till 6-4 på drygt tre minuter. Lerum ändrade om, klev högre i sin press men fick ingen ordning på spelet utan GS86 kunde kontra in både 7-4 och 8-4. Lerum gjorde ett tappert försök och skapade några lägen för att ta sig närmre mot slutet, men GS86 höll undan och vann efter en stark sista del av matchen.

– Det blev en helg med mixade känslor. Efter matchen mot Kumla var vi förbryllade och missnöjda. Därför skönt att vi kunde studsa tillbaka mot Skoghall och stå för en stark prestation trots förlusten i den matchen.  Sedan när vi sätter oss i läget vi gör mot GS och leder med 4-0 så är det klart att det blir en enorm besvikelse när vi tappar och förlorar den matchen.
Totalt sätt är vi givetvis ändå nöjda med vår prestation i denna turnering där många tjejer fått en erfarenhet att ha med sig i resten av deras innebandykarriärer i att spela slutspel/utslagningsmatcher av denna kaliber. Nu blir det en vår med fokus på seriespelet i Dam, JAS och DJ för tjejerna! sammanfattar en av tränarna Christoffer Sturesson helgen.