Bortamatch för Stephanie & Co mot Kungälv

230

Efter en spelledig helg för vårt damlag så är det dags att gå ner i gruvan igen och då är det Kungälv som står som värdar vid bortamötet på söndag eftermiddag. Det finns ett litet, litet halmstrå i form av en kvalplats fortfarande att sträcka sig efter för vårt damlag och Stephanie Borg-Nilsson vill inte ge upp hoppet än.

Sista chansen att ha möjlighet att nå en andraplats? Resonerar ni överhuvudtaget i de termerna?

Ja det är klart att det hade varit riktigt kul att nå en kvalplats. Inför säsongen satte vi gemensamt upp olika mål, viktigast för oss var att vi skulle ta match för match oavsett hur det går. Det tänker vi fortsätta med så får vi se hur långt det räcker.

Många sjuka i kvällens damJAS-match – en del av damspelarna?

Det är en del borta, både sjuka och bortresta. Vet inte riktigt hur det kommer se ut på söndag men vi har förmånen att ha en stor trupp så det blir nog inga problem.

Senast blev det en komfortabel seger på hemmaplan med 7-2. Kommer du ihåg nåt från den matchen?

Ja jag tycker att den matchen var en av de bättre matcherna vi gjort denna säsongen. I de flesta matcher har vi haft några dippar men den matchen tyckte jag egentligen att vi kontrollerade rakt igenom.

Ni A-lagsspelare fick en spelledig helg förra helgen när damJAS var i Värmland. Vad gör du en sån helg?

Utöver innebandyn så har jag mina hästar som jag tävlar med så det blev en del timmar i stallet. Passade även på att åka lite längdskidor på Öijared.

Hur ser du på slutspurten av serien?

Det är kul att det varit en såpass jämn serie. Alla lag kan slå alla så vågar faktiskt inte spekulera i hur det ska sluta. Vi får se vilka lag som kan hålla ihop det bäst nu när det verkligen blir allvar.

Har du följt nånting av konflikten i svensk innebandy med eventuell ny utbrytarliga och vad den skulle kunna innebära för FBC:s damlag?

Inte jätteinsatt i det. Förstår att man vill kunna få in mer pengar i sporten så att Sverige kan fortsätta vara ledande, men samtidigt gynnas inte sporten av en konflikt med en utbrytarliga. Viktigt att se till att alla gynnas av det och inte bara de stora klubbarna i sådana fall.

Vad tror du nu om bortamatchen på söndag?

Det blir viktigt för oss att vara rejäla och noggranna i försvarsspelet så ska vi nog kunna lösa en seger i Kungälv.

Matchen spelas imorgon söndag kl 16.45 i Mimershus.