Herrlaget mot Östkusten

147

När bussen rullar mot Oskarshamn på Sveriges östkust har Erik Ström precis blivit ”systemmyndig” och blivit firad på ett lugnt sätt för att ge allt mot ett Craftstaden som har en slutspelsplats i sikte. Klockan 17.00 börjar matchen och FBC Lerum vill visa en bättre sida än i förra mötet.

Som sig bör är det Bäckmanquiz som gäller på bussresorna men där dominerar inte Erik Ström. ”Jag ligger toksist där, tror jag inte fått mer än fem poäng nån gång”.

Erik är annars den som håller i ”botlistan” där det börjar bli en slant. Böter utdelas när spelare begår vissa ”regelöverträdelser” som för sen ankomst, fel kläder osv. Här leder unge Joel Ekström och Anton Hansen har gjort ett ryck på slutet. 

Men till matchen…

Hur lyckas ni hålla uppe koncentration och fokus när ni spelar med kniven på strupen hela tiden, Erik?

Inga problem, vi har en grupp som jobbar ihop och nu har dessutom vi fått in några av våra fantastiska juniorer som på allvar vill slåss om plats i laget och nye Reed är ju görgo!

Vad hände senast mot Malmö då?

Ja, de första tre minuterna var hemska men vi lyckas ju igen att hämta upp. Synd att det sker men vi hade inget konkret att peka på varför det blev som det blev i början. Även om vi tog en poäng med kvittering i slutminuten så var det svårt att känna nåt positivt när Malmö avgjorde i sudden.

Vad säger du om din egna utveckling under året?

Det har varit, trots tabellplaceringen, ett ruskigt kul år där jag trivs grymt bra som back där jag får ha lite mer boll. Självförtroende och tryggheten har växt hela tiden och roligt att även få bidra i powerplay numera.

Vad säger du om Craftstaden då?

Sist gjorde vi en skitdålig match och var ju inte nära riktigt vilket vi varit i de många av matcherna. Vi ska ge dem en riktig fight och krypa ännu lite närmare det där strecket.

Matchen börjar kl 17 och du livestreamar den såklart på innebandyallsvenskan.tv!

Glöm inte att regga FBC Lerum när du loggar in!