Tung sista period för damerna

201
Foto: Thorbjörn Grindhage

Ett sargat Lerum reste till Kungälv för bortamöte i Mimershus under söndagseftermiddagen. Det blev en konstig match där Lerum länge var i ledningen, men tappade i sista perioden.

Sjukdomar, skador och resor har ställt till det i veckan och Lerum ställde upp med endast 10st ordinarie utespelare. 2st juniorer fick chansen att göra debut och dessutom lånades systrarna Johansson, med en gedigen innebandybakgrund in från damveteranerna.

Det blev en match med mycket kamp ute på planen och väldigt lite skönlir. Helena Lindblad trycker med upp från sin backposition i ett anfall och forcerade in 0-1 till Lerum sju minuter in i förstaperioden. Kungälv hade svårt att komma igenom Lerumsförsvaret och de skott som togs var ofta långt utifrån och Lerum såg ut att ha bra koll i den inledande perioden.

Lerum nyttjade kampen bäst
I andraperioden så fortsatte kampen. Kungälv klev högre i sin press vilket skapade problem för Lerum som hade svårt att få till ett organiserat spel. Det spelade mindre roll när Frida Saarinen-Ek påpassligt tryckte in 0-2 på en retur halvvägs in i perioden. Kungälv var klart starkast i andraperioden och Emelie Andersson i Lerumsmålet stod för flera kvalificerade räddningar. Med bara minuten kvar av perioden så kom till slut hemmareduceringen till 1-2 när Lerum inte hängde med på en frislagsvariant, ett mentalt viktigt mål för Kungälv inför tredje.

Kungälv vände mot ett passivt Lerum
Lerum inledde sistaperioden mycket bra och fick ett tidigt mål där Sofia Brydolf tog emot Mathilda Johansson inspel, vände om och satte 1-3 efter bara ett par minuters spel. Strax därefter stod Lerum återigen på hälarna två gånger om vid frislag för Kungälv och plötsligt stod det 3-3 efter fem spelade minuter. Därefter jämnades spelet ut på nytt och matchen stod och vägde mot mitten av perioden. 12.51 tog Kungälv ledningen för första gången i matchen när de vann boll högt och satte 4-3. Lerum chansade sedan allt framåt och hade bud på mål, men Kungälv kontrade in två mål i slutet och vann matchen med 6-3.

En tung match för Lerum där försvaret såg stabilt ut i 40 minuter, men där Kungälv vägde tyngst i sistaperioden. Nu väntar en spelledig helg innan damerna gästar Göteborg i Torpahallen 23/2.