Lika mot Ale och förlust mot Kungälv för JAS-lagen

185
Fundersamma miner efter en tyngre fredag Foto: Christoffer Sturesson

Det var hoppfulla Lerumslag inför fredagens JAS-matcher, men det blev missräkningar för båda lagen mot taggade motståndare.

Foto: Christoffer Sturesson

Ale IBF 6-6 FBC Lerum (2-0, 2-3, 2-3)
Lerum klev in och försökte spela en mogen, fysisk och rejäl innebandy mot Ale. Domarna uppskattade dock inte detta utan Lerum drabbades av hela 4st utvisningar under matchen. Vid två av dessa gjorde Ale mål och nöp också en poäng tack vare detta. I spelet 5 mot 5 så vinner Lerum med 4-6. Lerum låg under med 3-0 minuten in i andraperioden. Därefter jobbade man sig sakta ikapp och med två minuter kvar tog laget ledningen för första gången i matchen när Ida Hawerman satte 5-6. Ale gav sig dock inte utan kunde kvittera med 78 sekunder kvar på klockan och lagen fick dela på poängen.

Poängtappet innebär också att Lerum tyvärr inte längre kan nå topp tre och det blir inget kvalspel till Innebandyfesten.

Foto: Christoffer Sturesson

IBK Kungälv 8-5 FBC Lerum/Aspen (5-0, 2-2, 1-3)
Det var inte mycket som stämde för Lerum under första halvan av matchen i bortamötet med IBK Kungälv. Efter förstaperioden stod det 5-0 till hemmalaget och halvvägs in i matchen låg Lerum under med 6-0. Lerum reducerade två gånger i andraperioden, men också Kungälv gjorde ett mål till och vid pausvila stod det 7-2 till hemmalaget. Lerum forcerade framåt, men det tog till 14.08 in i sistaperioden innan Tim Svan lyckades reducera till 7-3 i boxplay. Lerum fortsatte att satsa framåt och fick även in 7-4, det hjälpte dock inte när lagen hann med varsitt till mål innan slutsignal och Lerum andra förlust blev ett faktum när man förlorade med 8-5.

Utgångsläget för Lerum är fortsatt bra då man leder 2 poäng före Kungälv på andraplats(Kungälv med en match mer spelad) och 5 poäng före Mariestad och Partille. 3 omgångar återstår.

Avslutande JAS-matcher:
HJ-JAS Fredag 1/3 kl 20.00 FBC Lerum/Aspen – Partille IBS
HJ-JAS Måndag 4/3 kl 20.45 FBC Lerum/Aspen – IBK Lockerud Mariestad
DJ-JAS Fredag 8/3 kl 20.00 FBC Lerum – Landvetter IBK