Skönaste segern denna säsongen!

648

I den sista herrmatchen i Rydsberg på denna nivån, nu när Lerum Arena invigs i höst, gör FBC Lerum en otroligt gedigen och stark insats när man vinner över Onyx (för andra gången denna säsong) med 5-3 (2-1, 0-1, 3-1).

FBC Lerum gör en otroligt bra första period i den på förhand upphaussade matchen mot Onyx. Det tar faktiskt 8 minuter innan Onyx har sitt första skott på mål och det var först när Joel Ekström fick en tvåa för hög klubba som man fick till det. Dessförinnan visade Lerum upp ett mycket roligt och kreativt spel där man skapade massor av fina chanser och till slut var det Pontus Persson som frispelades på bortre där han först fick krångla över bollen på backhand för att sen ur absolut dövinkel lyfta in 1-0 i nättaket efter 10.30. FBC:s fina spel fortsatte och duon Ljungqvist/Ekström, som kommit in i allsvenska tempot på allvar, visade fint samspel där Joel till slut hittade en liten, liten lucka vid jättelika målvakten Tjernbergs stolpe och vi hade 2-0 efter 12.57.

Onyx får sen en gratischans när en boll studsar deras väg för dem och de reducerar efter 13.54. Onyx får innan periodpaus ett powerplay till men Lerum värjer målet även denna gång och går in till pausvila med 2-1-läge. Skottstatistik 9-10.

I andra perioden visar FBC upp samma fina spel och visst har Onyx kanske lite mer bollinnehav men hemmalaget kontrollerar händelserna rätt bra. Det är en något avvaktande period men stundtals blixtrar den till och överlag är det en svängig och kul match helt i publikens smak och med massor av fina, individuella prestationer av ett Lerum som uppträder mycket kontrollerat. Det är vid en kontring som Onyx dock får kvittera när skottet går under sidledsförflyttande Wedlin. Tiden har då runnit iväg till 16.54. Ännu en härlig period av Lerum vars chanser känns lite hetare än Onyx och man vinner skotten med 8-5.

Skottvillige Tim Svan drar iväg ett skott direkt periodinledningen av tredje som Onyx målvakt har lite problem med. Vid nästa skottläge siktar han in sig och hittar bortre nedre hörnet för att göra sitt första allsvenska mål till 3-2 efter 3.12. Målet hinner inte mer än rubriceras av speakern förrän Joel Ekström snor bollen vid mittplan och ensam mot mål förnedrar Onyx Tjernberg i mål när han lägger den under honom och det är 4-2 efter 3.25. Lerum har ett fantastiskt läge att stänga matchen i 10:e minuten när man kommer 3 mot 1 men skottet går utanför. Onyx blixtrar till och reducerar med drygt tre minuter kvar och det blir ordentligt nerv men strax därefter, 17.13, drar Onyx målvakt på sig en tvåa för fasthållning och Lerum kan ta god tid på sig i powerplayet men hinner med att fylla på till 5-3, tid 18.27, när Persson hittar Bäckman på bortre och taket lyfter i Rydsberg. Lerum reder sedan ut den sista stormen mot mål när Onyx satsar allt. Skotten i sista är 8-7.

Det är inget snack om att det är en rättvis hemmaseger där motivationen är på topp men det också spelades riktigt bra innebandy. Lerums bäste för dagen blir Tim Svan Det blir ett ljust minne av den sista herrA-lagsmatchen i Rydsberg!

Coach Fredrik Oredsson säger efter matchen:

”Det är lite synd att man inte har lite fler matcher att coacha det här laget denna säsongen. Nu börjar det sitta och idag tycker jag vi gör en riktigt bra match. Vi är det bättre laget och behöver definitivt inte skämmas för segern.”

Highlights från matchen här.