Joakim Fors tillbaka i FBC Lerum

806
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum har gjort klart med ett första nyförvärv inför säsongen 2019/20. Joakim Fors har skrivit på ett avtal med klubben och återvänder till FBC Lerum efter ett år i Ticino, Schweiz.
– En ny arena och Anton som ny tränare i Lerum, det känns som ett måste att vara med på det.


Joakim Fors var under säsongen 2017/18 med och spelade upp FBC Lerum till Allsvenskan när han bidrog med 21 mål och 9 assist på 15 matcher. Efter att ha spenderat årets säsong med spel i Ticino i schweiziska andraligan så väljer Fors nu att återvända till Lerum.
Att få leva proffslivet i Schweiz var en dröm som gick i uppfyllelse och har varit det största äventyret jag varit med om. Jag har fått spela med det goaste gänget i Schweiz och fått uppleva det häftigaste äventyret när vi tog oss till en historisk semifinal. Ticino hade aldrig tidigare kommit till semi eller ens vunnit en kvalmatch så att få vara med på den resan och bidra till framgången var sjukt roligt. Jag har träffat vänner för livet som jag saknar redan efter att inte ens ha varit hemma en vecka.

Nu ser Joakim fram emot en ny säsong med Lerum där han har stora förhoppningar på vad som väntar.
– Ser mest fram emot att få skjuta upp Lerum till allsvenskan igen! Ser såklart fram emot att spela med alla gamla goa gubbar i laget och att göra en grym säsong tillsammans med Anton i spetsen! Tror att det kan bli en bra och rolig säsong!

Joakim Fors har Floda IBK som moderklubb och har trots att han bara är 24 år gammal hunnit med spel i Allsvenskan med IBF Göteborg och i SSL med Pixbo Wallenstam.

FBC Lerums nya herrtränare Anton Olofsson är givetvis mycket nöjd med att ha lyckats knyta till sig sin före detta lagkamrat.
– Det känns framförallt kul och viktigt att få med en spelare av Fors kaliber på tåget. Vi får en riktigt bra tvåvägsspelare som kan användas som både back och forward. Lägg där till hans spetsegenskaper, rutin och erfarenhet så får vi precis det vi vill ha in i truppen. Fors är även en väldigt bra person och människa att ha att göra med, så det känns riktigt bra på alla plan att han skrivit på för Lerum.

Vi hälsar Joakim varmt välkommen tillbaka och ser fram emot att se honom lira i FBC-tröjan till hösten!