Lär känna Noah Johansson

483

Under våren lyftes flertalet juniorer upp i den Allsvenskan truppen och fick chansen att testa på spel i den högre miljön. En av dem var Noah Johansson – center som återvände till FBC Lerum inför säsongen efter att ha spenderat två år i Partille IBS.
– Det kändes väldigt bra och även rätt att byta tillbaka efter de två åren i Partille då vi har ett väldigt bra lag i Lerum.

Under hösten spelade Noah i division 3 och kombinerade det med JAS, men noterades för sju matcher totalt i Allsvenskan till sist.
– Det var ett stort steg att ta då det är väldigt mycket högre tempo i Allsvenskan men det kändes som det gick rätt fort att komma in i tempot.

Han passade även på att göra sitt första mål i säsongens sista match borta mot Fagerhult, där herrarna avslutade med en vinst i sudden. Han vet dock vad han behöver utveckla än mer för att vara ännu mer redo för seniorspel.
– Det jag mest skulle behöva utveckla känner jag är min fysik då det är mer fysisk på seniornivå än på juniornivå.

Som tidigare presenterats är Anton Olofsson ny tränare för herrlaget under kommande säsong, något som Johansson är positiv till.
– Jag tror det kommer bli en väldigt lyckad säsong då jag tror väldigt mycket på Anton som tränare och att vi juniorer tar för oss ännu mer än vi gjort i år.

Många ser Johansson som en offensiv och kreativ spelare som är duktig med bollen och det är även de bitarna som han själv vill bidra med under säsongen.
-Jag vill bidra både offensivt och defensivt men jag är ju mer en offensiv spelare som ska bidra mest offensivt så jag hoppas kunna bidra med att göra poäng men även vara en spelare som alltid sätter upp medspelarna i så bra situationer.

För juniorerna återstår ju både ett JAS-slutspel i år samt en möjlighet plocka ett guld i USM-klassen då man är ett av fyra lag som tagit sig till Växjö och Innebandyfesten i just den klassen.
– Jag tror vi har goda chanser att ta oss till festen med JAS då vi har ett väldigt bra JAS-lag i år även fast vi har ett väldigt ungt lag. I USM så har vi god chans att ta hem guldet men det är fyra väldigt bra och jämna lag som har tagit sig hit så det kommer krävas ett hårt jobb hela vägen.