Förlust i sudden death för HJ18 mot Växjö

399
Foto: Christoffer Sturesson

Det var en match mellan ett FBC Lerum som i snitt var några år yngre än det favorittippade Växjö. En match av tydlig cupkaraktär som till delar bestod av ställningsspel men blixtrade till emellanåt och till slut drog Växjö det längsta strået med mål efter 8.57 i sudden death.

Första perioden hade en matchbild som visade upp det roliga och kreativa spel som vi blivit vana att se från vårt juniorlag. Det var Växjö som fick ta ledningen efter 8.48 men båda lagen hade massor av chanser och för Lerums del resulterade det i 18:e minuten då Joel Ekström i en kontring hittade en liten lucka mellan försvarare och målvakt för att skjuta 1-1. Skottstatistiken i första 6-8.

I andra perioden spelar FBC lite mer trevande och stundtals osäkert. Är det nervositet eller ett golv man inte är van vid? Vi har sällan sett så många felpass och tappade bollmottagningar och det skapas lite oro i hemmalaget. Växjö gör periodens enda mål när man utnyttjar ett powerplay effektivt. I övrigt så är perioden jämn och skottstatistiken 7-7. Växjö har dock de lite mer giftigare målchanserna. Lerum får avsluta perioden i numerärt överläge och även börja den tredje i samma läge men skapar väldigt lite i den spelformen.

I tredje perioden fortsätter det rätt statiska spelet med ett Lerum som visserligen har mycket boll men Växjö har bra koll i sitt täta försvar och Lerum får mest bolla runt. Men så plötsligt får Lerum en spelvändning och Oscar Ahlsén slår en crosspass som Noah Johansson slår på volley in till 2-2 när tiden är 10.29. Det går bara några minuter till innan Lerum vänder och tar ledningen när Växjös målvakt lämnar retur och den nyper direkt Victor Johansson för att peta in 3-2. Så långt har vi kommit 12.22 in i tredje. Ska detta räcka ända in? Växjö ville inte detta och gör ett snyggt kvitteringsmål till 3-3 med drygt 5 minuter kvar. Resten av perioden avvaktar båda lagen då man inte vill göra några misstag. Tiden rinner ut och det blir sudden death.

Sudden death blir en nervpirrande tillställning där båda lagen har ett antal bra chanser men när det började rinna iväg mot slutet av sudden blev det väldigt avvaktande. Växjö lyckas sen med bara minuten kvar att skapa ett läge för sin Elias Magnusson som pricksköt upp i bortre krysset till 3-4 och en TV-puckshög bildades på golvet.

Sett till hela matchen kunde vilket lag som helst vunnit och det var ett mycket besviket Lerum som lämnade planen. Man var värda ett bättre öde men många av spelarna får ju ändå åka till Växjö för att representera klubben i U16-klassen men tyvärr inte alla.

Det blev ändå en fantastisk fest och grym inramning när hela Salming Arena fylls, nästan 4 mil från hemmakommunen, fylldes av tillresta FBC-supportrar en lördagkväll!