Laura Ekman fick Harrypriset!

537

I den första periodpausen i gårdagens kvalmatch delades Fair Play-priset till minne av Mikael ”Harry” Harrysson ut och det var en väl dold hemlighet fram till det tillfället vem som skulle få det ärofyllda priset. När motivering lästs upp utropades Laura Ekman som årets pristagare!

Det var en mycket överraskad och glad 16-årig FBC-målvakt som fick ta emot den stora vandringspokalen, ett inramat diplom med motiveringen som du läser nedan samt ett presentkort värt 1500 kr hos vår sponsor Salming. Fjolårets vinnare Ellinor Falck intervjuades innan hon överlämnade pokalen till nästa ägare.

Efter att Harry så tragiskt gick bort för två år sen beslutade ju FBC Lerum, som var Harrys moderklubb, att instifta detta pris som går till en av FBC:s spelare ett specifikt åldersspann. Våra ledare i FBC får nominera namn med motiveringar och en jury beslutar sedan vem som man anser står för de värderingar och som har en personlighet som påminner om den starka person som Harry var.

Laura Ekman är en pristagare mycket värd utnämningen och motiveringen lyder enligt följande:

Laura är passionerad innebandyn som älskar att träna och att träna andra! Hon är mycket ödmjuk och lågmäld men samtidigt oerhört vetgirig för att hon och hela laget ständigt ska bli bättre. Laura ställer också alltid upp när yngre lag frågar om målvaktsträning och många yngre målvakter har nu en idol i Laura. I målvaktsutbildningen som FBC Lerum startat är Laura ett viktigt inslag. Laura har även varit representerad i både distriktslag och Talang17 inom Västsvenska Innebandyförbundet och har satt upp höga mål för sin innebandykarriär.”