Talangen Edwin Jonsson till Lerum

778
Edwin under fjolårssäsongen i Partilledressen. Foto: Roberto Garcia
Edwin Jonsson 17 år, har valt att skriva på för Lerum inför kommande säsong, trots hård uppvaktning från flera andra klubbar. Edwin spelar center och kommer senast från FBC Partille.
– Jag tycker Lerum har något spännande på gång och de vill jag gärna ta del av.
Edwin är födda 2001, fyller 18 år senare i år och har Partille IBS som moderklubb där han har spelat sedan han började spela innebandy vid sex års ålder.
– Jag har under årens lopp jobbat mig upp till a-laget i Partille FBC där jag har spelat under de senaste två säsongerna.

Partille åkte under den föregående säsong ur herrarnas division ett, men Edwin stod ändå för en stark säsong. Kanske framförallt i JAS där han gjorde hela tjugosex poäng från sin centerposition, på sexton spelade matcher. Nu väntar en ny utmaning med FBC Lerum.
– Jag vet att Lerum är en bra klubb med bra lag både på ungdom och seniorsidan och därför föll valet på Lerum. Jag ser fram emot att få komma till en ny miljö och börja träna och lära känna spelarna, tränarna och folket runt omkring laget.

Edwin säger själv att han gärna spelar med mycket fart och nämner just farten och tekniken som sina största styrkor som spelare, men han vill nu fortsätta sin utveckling i en ny miljö.
– Jag vill såklart vara med och bidra till att föreningen uppnår de mål man sätter inför säsongen, men jag vill även utveckla mig själv som spelare och person vilket jag tror Lerum kan hjälpa mig med.

Edwin får en avslutande fråga om han känner att det är något mer som borde komma med i hans presentation.
– Inte så mycket mer än att jag är sjukt taggad!

Huvudtränare Anton Olofsson beskriver sitt nyförvärv:
– Det känns väldigt bra att kunna få presentera Edwin som våran spelare. Han är en ung och riktigt lovande spelare som har varit väldigt eftertraktad i regionen, så givetvis känns det superbra att han väljer att komma till oss. Vi får en bollskicklig spelare med bra blick och som passar väldigt bra in i sättet vi vill spela innebandy på.