Ogge ser fram mot Innebandyfesten och nästa säsong

369
Foto: Christoffer Sturesson

Oscar Johansson är en av de unga spelarna som under den gångna säsongen spelat till sig en ordinarie plats i A-laget och där gjort sig känd som en tempostark back. I JAS-kvalet blev det respass i sista kvalrundan i Sudden death. Men innebandyfesten väntar trots det i P16-klassen. 

Oscar, som precis som sin kusin Noah, återvände till klubben efter en ettårsejour i grannklubben Partille IBS.
– Otroligt kul att spela med kompisar som man spelat med nästintill hela livet! Klart man saknat det, samtidigt som man lärde känna nya kompisar i Partille, säger Ogge.

Han bytte ut JAS och Pantamera i Partille mot att direkt kliva in i hetluften i den allsvenskan miljön, en ganska stor omställning.
– Det funkade rätt bra. Fick ett jättebra välkomnande av spelare och ledare. Men självklart var det skillnad från att gå från JAS till allsvenskan.

Rent resultatmässigt blev det en tuff säsong, men Oscar kan trots det hitta ett par ljusglimtar i sitt eget spel som han han bygga vidare på.
– Tycker främst att jag utvecklat mitt duellspel. Samt även blivit tryggare med boll.

Han är klart positiv till säsongen som stundar där det blir spel i division 1 samt JAS och det med en ny A-lagstränare vid rodret.
– Tror det kommer bli en riktigt rolig säsong, med bra resultat i både JAS & division 1.

Även om Oscar är ung så har han en viktig seniorsäsong i benen och nästa år lär han få större ansvar trots då sin unga ålder vilket han själv känner.
– Ja, lite. Men tycker att jag fått oväntat mycket förtroende av mina tränare. Men självklart känns det som man kan bidra mer när man har lite mer rutin!

Ni har ju ett guld i USM-klassen att slåss om på Innebandyfesten, vad tror du om era
– Tror vi har stora chanser att ta ett guld. Vi har ett riktigt bra lag. Men gäller självklart att leverera, för alla fyra lagen är bra! Men tror självklart att vi har stor chans till guld.