FBC Lerum till SM-final

598
Foto: Christoffer Sturesson

En stabil insats i semifinalen mot Ingarö räckte till seger och nu väntar SM-Final imorgon söndag för P16!

FBC Lerum inledde matchen starkt och lånade knappt ut bollen till sina motståndare i inledningen. Gustav Bäckevall avlossade en kanon i stolpen efter bara 45 sekunder och Lerum kändes heta. Joel Ekström satte 1-0 för Lerum en bit in i perioden efter att ha lyckats tråckla in bollen i ett tight läge efter han bröt in på första stolpen. Efter målet så arbetade Ingarö sig in i matchen och skapade ett par farliga målchanser och tryck i Lerums försvarszon. Victor Johansson fick ett utmärkt läge att utöka Lerums ledning till 2-0 via ett friläge, men en stark räddning av Ingarös målvakt gjorde att det stod 1-0 efter första perioden.

I andraperioden så fortsätter Lerum anfalla mest och fick ett momentum där Gustav Bäckevall först satte 2-0 och där sedan Tim Svan tog vara på en retur när han rundade målvakten och lade in 3-0. Ingarö tog sig ändå i kragen och kunde reducera till 3-1 i slutet av perioden och strax därefter drabbades Lerum av en utvisning som man klarar av att avstyra.

I sista perioden fick Lerum en drömstart när Noah Johansson kunde utöka till 4-1 i powerplay. Ingarö reducerade återigen till Lerum ledning 4-2. Efter detta blev det aldrig riktigt farlig. Lerum var stabila och Ingarö kom aldrig riktigt nära ett närmre resultat. I och med segern är Lerum klara för SM-final i P16 imorgon söndag!